Най-храбрите и точни стрелци са от ГПЧЕ „Христо Ботев“

30042015Ученици от девети и десети клас на Езиковата гимназия грабнаха купата на състезанието по военен многобой, посветено на 6. Май – Деня на храбростта и българската армия

Броени дни преди Деня на българската армия и храбростта – 6. Май, се проведе областен спортен турнир по военен многобой, организиран от Военен клуб – Кърджали.

В състезанието се включиха много ученически отбори, които искаха да премерят сили, кураж и боен дух, но победата е наградата за най-добрите. В изключително оспорваната надпревара младежите и девойките трябваше да се справят не само с трудни физически изпитания, но и трябваше да покажат умения, които изискват и смелост и точност. Състезанието премина в пет етапа. Първият етап постави на изпитание участниците, които трябваше да се състезават с изпълнение на коремни преси за 1 минута време. Вторият кръг продължи с физическо натоварване, но този път най – силните и издръжливи ученици показаха умения за изпълнение на лицеви опори. Непосредствено след това състезателите трябваше да пробягат определено от организаторите разстояние тип „совалка“ 10 Х 10 метра. Предпоследният етап от надпреварата бе за точност – хвърляне на граната по цел, а за финал на многобоя бе последният етап -стрелба с въздушна пушка по неподвижна цел.

Сред деветте отбора от община Кърджали и един от община Ардино настана истинска „битка“. Градусът на напрежението достигаше точката на кипене. Всички отбори се раздаваха на 100% и бяха достойни противници, но храбреците от ГПЧЕ „Христо Ботев“, с ръководители Петър Димитров и Иван Кръстев, оставиха зрителите без дъх от демонстрираните умения и екипен дух. Поради голямото желание на учениците, в гимназията се сформираха два отбора, но само единият имаше право да участва в надпреварата. Това не сломи духа на ботевци и те заслужено обраха овациите на публиката и своите конкуренти. В надпреварата достойно защитиха спортната чест на гимназията и завоюваха купата на шампионите учениците Михаил Бисеров Мъсърлиев – капитан на отбора, Джем Ефраим Садула, Илия Георгиев Георгиев, Бехти Мухсин Чауш, Ангел Ангелов Коджаманов, Едис Иса Башанък , а участниците във втория отбор Михаил Асенов Сенков, Мерил Тунджер Али, Александрина Емил Янева, Иван Димитров Георгиев, Румен Георгиев Узунов не отстъпиха и показаха същия борчески дух и желание за победа. Извоюваната награда бе повод за гордост и признание за ентусиазма и храбростта на всички многобойци от езиковата гимназия.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d1%85%d1%80%d0%b0%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8-%d1%82%d0%be%d1%87%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%bb%d1%86%d0%b8-%d1%81%d0%b0-%d0%be%d1%82-%d0%b3%d0%bf%d1%87%d0%b5/