Наследниците на гвардейците от Първия ученически гвардейски отряд положиха клетва за вярност

В Регионалния исторически музей се проведе тържествена церемония по полагане на клетва за вярност от 28 новопостъпили младежи в Първия ученически гвардейски отряд при Езикова гимназия „Христо Ботев“ – Кърджали.

Гвардейците бяха приветствани от госпожа Даниела Коджаманова – директор на музея. В зала 1 на музея, която е част от експозицията „Кърджали – градът“, възпитаниците на Гимназията изслушаха беседа за живота и делото на генерал Васил Делов – освободителят на Кърджали, разгледаха уникални по рода си предмети, като най-впечатляващият момент за тях бе да се запознаят на живо с оригинал на офицерска сабя, която те държат в ръцете си по време на своите участия.

„За честта и славата на Родината!“ – така завършват своята клетва новите 28 момчета и момичета от отряда. Готови да носят с чест гвардейската униформа и с гордост да развяват българския трибагреник, те започват своите репетиции за първото си участие. Първото знаме, първата сабя и докосването до оригинална офицерска сабя ще оставят незабравими спомени у младите ботевци.

Госпожа Даниела Павлова – директор на Езиковата гимназия, поздрави новите гвардейци, като им пожела да бъдат горди, че са част от Първия ученически гвардейски отряд.

Сдружение „Младежки гвардейски отряди“ изпрати поздравления до момчетата и момичетата, които допълнително получиха подарък ВИП карти за достъп до фитнес клуб в областния град и преференциална карта за отстъпка за бъдещите абитуриенти.

Езикова гимназия „Христо Ботев“, гр.Кърджали изказва признателност и благодарност към госпожа Коджаманова за възможността отново да бъде поставено началото на традицията гвардейската клетва да се полага ежегодно в храма на историческата ни памет!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bd%d0%b0%d1%81%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%b2%d0%b0%d1%80%d0%b4%d0%b5%d0%b9%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be%d1%82-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b8/