На върха в класацията за отлично владеене на немски език са ученици от ЕГ „Христо Ботев“- Кърджали

Ботевци отново покоряват национални върхове и доказват, че са най-добрите

 

С две призови награди, при изключително сериозна конкуренция, се завърнаха учениците от ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали, взели участие в Националното състезание по немски език, организирано от издателство “Клет България”. Град Ловеч бе домакин на Националния кръг на шестото национално състезание по немски език, което е едно от най-важните събития за учебната година за учениците, изучаващи немски език.

Няколко стотни е разликата  между първите трима отличени в надпреварата. Даная Римпопова от осми клас се класира на второ място, а Борислав Енчев от девети клас е на  трето място. Езиковата гимназия “Христо Ботев” бе представена от 14 ученици, достигнали до националния кръг и е единственото училище с толкова голям брой ученици, участващи във всички нива на състезанието (A1, A2, B1, B2 и С1). Ботевци отново показаха знания на национално ниво и успяха да представят града ни достойно.

Освен участието в Националното състезание по немски език, възпитаниците на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ имаха възможността да посетят археологическите и исторически забележителности в този регион. Те разгледаха Къкринското ханче, гробницата  Голяма Косматка, могила Грифоните, могила Хелвеция и църквата „Рождество Христово” при Шипка. Заредени със самочувствието на можещи и знаещи млади хора, участниците в състезанието се обогатиха и с впечатления от посетените обекти, запазвайки спомени и снимки от пътуването. Те знаят, че отново ще имат поводи да доказват, че са сред най-добрите. Пожелаваме им още бъдещи успехи!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bd%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d1%80%d1%85%d0%b0-%d0%b2-%d0%ba%d0%bb%d0%b0%d1%81%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%bb%d0%b8%d1%87%d0%bd%d0%be-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b5/