Нека най-добрите и предприемчивите да бъдат насърчавани

Започваме новата 2022 година с добра новина за възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали. Това стана ясно след проведена среща с един от най-успешните ботевци, работещи във Великобритания. Бившата възпитаничка на Езиковата гимназия Анна Яръмбойкова дава възможност за шестмесечно безплатно обучение в областта на консултантските услуги и човешките ресурси за възпитаник на ЕГ „Христо Ботев“ град Кърджали. След успешно преминало обучение с лектори от Академията и успешно положен изпит, най-младият предприемач от Езиковата гимназия ще получи диплома от “Kicks Akademy Professional Development LTD” – Лондон. За подобна възможност мнозина биха мечтали, а за ботевци това е реален шанс за бъдеща професионална реализация в Обединеното кралство. Стойността на обучението е на стойност 5 500 паунда.

При изключителен интерес премина срещата със зрелостниците от профил география и предприемачество с един от най-успешните възпитаници на ЕГ „Христо Ботев“, работещи в областта на консултантските услуги и обучения за развитието на малък и среден бизнес в Лондон. Анна Яръмбойкова завършва Езиковата гимназия в Кърджали през 2003 година в паралелка английски и френски език. В София продължава обучението си в специалност журналистика и масмедии, а след това заминава за Лондон. Там работи няколко години за големи корпоративни компании. Натрупаният мениджърски опит и амбицията й да развива собствен бизнес я насочват съм самостоятелна кариера в областта на консултантските услуги и обучения, подпомагащи малки и средни фирми. Днес Анна е успешна млада дама – собственик на две компании “Kicks Akademy Professional Development LTD” и “International Women Connected”, които, предлагат своите услуги на острова и в девет други страни в Европа и САЩ. Едната компания е с централен офис в Лондон и е единствената фирма, работеща с най-големия акредитационен център на острова, свързан с обучение и развитие на млади хора и бизнес компании, а другата е със седалище в София, в която Анна Яръмбойкова и Боряна Туджарова са партньори.

Срещата на учениците с Анна Яръмбокова беше предшествана от обиколка из любимото училище и разговор с ръководството и учителите по български език и литература и география и предприемачество.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bd%d0%b5%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%b4%d0%be%d0%b1%d1%80%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b8-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b5%d0%bc%d1%87%d0%b8%d0%b2%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b4%d0%b0/