Опознай родината, за да я обикнеш!

Призови места за ботевци от конкурса „Забележителностите на област Кърджали, област Смолян и област Хасково“

Четирима ученици от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ бяха отличени в конкурса „Забележителностите на област Кърджали, област Смолян и област Хасково“. Проявата е организирана от Областна администрация, град Кърджали и е част от дейностите по Проект „Интелигентни маркетингови стратегии за туризма в трансграничния регион“. Творческото предизвикателство пред младите хора от страната има за цел да ги провокира да проучат и опознаят забележителностите в трансграничния регион и със своите творби да популяризират туристическия му потенциал.

Учениците имаха възможност да представят своите оригинални идеи в различни направления: пътепис, рисунка, фотография и мултимедийна презентация. В категория „Рисунка“ с първо място е отличена Нихал Ахмед от XI Д клас. На второ място в същото направление е Любослав Чивилиев от XI Д клас, а Елиза Халилова от XI Д клас получи поощрителна награда. В категория „Пътепис“ призовото трето място е за Бурчин Кезим IX В клас.

Отличените участници в конкурса ще бъдат наградени на тържествена церемония, която ще се състои в средата на месец юни 2023 г. Всички получени рисунки и фотографии ще бъдат експонирани в специални изложби по време на събитието. Избрани творби ще бъдат включени в луксозен албум и в промоционални сувенири за популяризиране на туризма в област Кърджали, съобщават от Областната управа.

Ръководители на отличените ученици, разкрили своя талант в двете творчески направления, са госпожа Дора Тодорова и госпожа Надежда Карагьозова.

Пожелаваме на всички още много бъдещи успехи и удоволствие от творчеството!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%be%d0%bf%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b4%d0%b0-%d1%8f-%d0%be%d0%b1%d0%b8%d0%ba%d0%bd%d0%b5%d1%88/