Оратори и млади поети от ЕГ „Христо Ботев” печелят национални отличия

Ботевци громят конкуренцията на Национално състезание  по речи и дебати на английски език

         За поредна година възпитаниците на Езиковата гимназия „Христо Ботев” – Кърджали достигнаха до призови места на организираното от  фондация  „БЕСТ” състезание. Домакин на престижната надпревара бе  град Бургас, където си дадоха среща младежи от цялата страна. Предпразничното настроение бе подплатено от солидната подготовка на учениците, които разчитаха и на подкрепата и креативното мислене на  помощник – учителя Кейт Бийвър, която работи в Гимназията по Програма за международен обмен „Фулбрайт”.

         При изключителна конкуренция от цялата страна десетокласничката Мария Тонева  се класира на трето място в категория поезия. Абитуриентът Тугай Селим и единайсетокласничката Айлин Бекман достигнаха до полуфинала в същата категория. Симона Михова от единадесети клас се класира на четвъртфинал  в категорията за млади поетични таланти.

         Успешното публично изказване на десетокласника Илия Илиев го класира на полуфиналите, а Суна Исмаил, Виктор Иванов от единадесети и Диляна Митрева от дванадесети клас се класираха на четвъртфинал  в категорията на най-добрите оратори. Останалите участници от отбора научиха много нови неща и започнаха да обмислят нови идеи за следващото състезание, което ще се състои през февруари. Благодарности и за представянето на Петя Беловска, Елис Али, Стефка Чаушева, Полина Иванова, Есра Сезгин и Елица Чолакова, които доказаха максимата, че за всеки успех са необходими труд, нестандартно мислене и постоянство.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%be%d1%80%d0%b0%d1%82%d0%be%d1%80%d0%b8-%d0%b8-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b5%d1%82%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b5%d0%b3-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%be/