Отборът с ботевци спечели куиз „Игри на ума“

Отборът на Езикова гимназия „Христо Ботев“ в град Кърджали спечели първо място на куиз под надслов „Игри на ума“. Куизът бе реализиран от екип на Фондация „Институт за съвременна психология“ –  град Стара Загора, със съдействието на ОСНВ – Кърджали.

На 24.02.2020г. залата на Бизнес инкубатора събра младежи от 11 учебни заведения на Кърджали, които се представиха с петима участници в отборната мисловна игра за знания. Играчите бяха разпределени на случаен принцип в един от деветте отбора, след като изтеглиха жребий с номер за съответния отбор. Ученичките от Езиковата гимназия Петя Тончева, Яна Михайлова и Кристина Алучева от 10 клас попаднаха в един отбор.

Играта бе ръководенa от куизмастър (водещ) Минчо Николов от екипа на Фондация „Институт за съвременна психология“.

Куизът се състоеше от пет кръга, в които на участниците бяха зададени  по десет въпроса от различни области на знанието, включително и по темите: тютюнопушене, наркотични вещества, ХИВ/СПИН. Имаше и музикален, и визуален кръг.

В първи, трети и пети кръг бяха включени въпроси за обща култура, разделени така, че да  покрият различни области на знанието, като съдържаха и въпроси по темите: тютюнопушене, психоактивни вещества, ХИВ/СПИН.

Втори кръг бе визуален – бяха прожектирани  десет снимки и  участниците трябваше да познаят какво е изобразено на тях.

Четвърти кръг бе музикален – отборите изслушаха част от 10 песни, като трябваше да назоват името на песента и нейния изпълнител.

Отборът, съставен от ученици от ЕГ „Христо Ботев“, се представи чудесно и на петте кръга и се класира на първо място.

Поздравления на достойно представилите се ботевци. Продължавайте да бъдете ерудирани, интелигентни и любознателни.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%be%d1%82%d0%b1%d0%be%d1%80%d1%8a%d1%82-%d1%81-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2%d1%86%d0%b8-%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%bb%d0%b8-%d0%ba%d1%83%d0%b8%d0%b7-%d0%b8%d0%b3%d1%80%d0%b8/