Откриване на Коледните празници в ЕГ „ Христо Ботев“

Дойде ли декември, този иначе студен  месец, всичко започва да се променя, става някак си по – топло, по – красиво и по – магично. Живата елха в двора  ЕГ „Христо Ботев“ бе украсена на 11 декември , за да може по – късно вечерта да разпръсне коледната  магия, пред събралите се ученици, дошли за откриването на Коледните празници в гимназията.

Ботевци са се доказали не само със знанията и талантите си в различни сфери на образованието и културата, но и не веднъж са доказвали  своята човечност, доброта и съпричастност към благотворителността. Всяка година в първите дни на месец декември Ученическият съвет,  ръководството и учителите на гимназията започват трескава подготовка за Коледа и  поставят началото на благотворителни инициативи, в които учениците от училището винаги даряват и частица от себе си. Със запалването на светлините на коледната елха под звуците на коледни песни, изпълнени от Туче Бекир  и талантливите цигуларки Берна Ахад и Гюлю Есад бе даден старт на тазгодишната благотворителност. В програмата с водещ Христо Момчев взеха участие и доброволките, работещи в училището – Неле Кирш от Германия и  Мойра Дъфи от Америка, които разказаха за Коледа и коледните традиции в техните страни. Директорът на гимназията – госпожа Йорданка Чавдарова поздрави учениците и им пожела успехи през идната 2019-та година, да бъдат живи и здрави и най – вече добри и съпричастни. След края на обратно броене от 10 до 1 елхата грейна, а небето на ЕГ „Христо Ботев“ се озари от фойерверки в красив танц от цветове.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%be%d1%82%d0%ba%d1%80%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d0%bd%d0%b5-%d0%bd%d0%b0-%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%b5%d0%b4%d0%bd%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%b2-%d0%b5%d0%b3/