Отново престижна награда по английски език за ученик и учител от Езиковата

   На 22.04.2017 г., в хотел Маринела, София, за единадесета поредна година, се проведе националната конференция „Ден на Кеймбридж“ – най-голямото събитие за преподавателите по английски език у нас. На конференцията взеха участие  и представители от ЕГ „Христо Ботев“ Кърджали. Наред с различните мероприятия  на форума се състоя и церемония по награждаване на учениците,  класирали се на призови места в Националното състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

За поредна година  ЕГ „Христо Ботев“ гр.Кърджали има представител сред наградените. Ученичката Петя Ташкова Беловска от 8 клас се класира на 2. място в групата си, съревновавайки се с още 127 ученици от страната. Възпитаничката на Гимназията  получи своята награда от Владимир Колев-управител на издателство Клет България, както и комплименти от

г-н Пол Збили, Мениджър”Бизнес развитие” в Кеймбридж Юнивърсити Прес и г-н Тим Буисире, ръководител на търговския отдел на посолството на Великобритания у нас. Тя получи медал и сертификат за второ място, и ваучер на стойност 150лв. С награда бе отличена и нейната учителка по английски език – госпожа Златка Тодорова.

Тези резултати не са случайност, а закономерен резултат от дългогодишните традиции в преподаването и обучението по английски език в ЕГ „Христо Ботев”. Участието в множество проекти и програми за подготовка на ученици за участие в олимпиади и състезания, както и  системната и задълбочена подготовка в учебните часове още от осми клас са фактор за високите постижения, постигани от учениците. Гимназията е безспорен лидер в чуждоезиковото обучение в региона. Това се дължи както на неуморния труд на учителите, учениците и ръководството на училището, така  и  на   контактите на институцията с широка партньорска англоезична мрежа, изградена през годините. От 2009 г. Гимназията е член на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България и изпитен център за сертификатните изпити на Кеймбридж – PET, FCE и CAE. От 2011 г. в гимназията преподават и англоезични помощник – учители от фондация Фулбрайт, които също допринасят за развитие на комуникативните умения на учениците.

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%b6%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%bf%d0%be-%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%bb%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba/