ПОЖЕЛАНИЯ, ВЯРА И ПОДАРЪЦИ В НАВЕЧЕРИЕТО НА КОЛЕДА ОТ ЕГ „ХРИСТО БОТЕВ“, КЪРДЖАЛИ

Световната пандемия от COVID-19 и наложените мерки за безопасност ограничиха възможностите за благотворителност на учениците от ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали, но не и желанието им да бъдат полезни и позитивни. В навечерието на най – светлия празник – Рождество Христово, благодариха и честитиха празника на медиците в МБАЛ „Атанас Дафовски“ с ръчно изработени коледни сувенири – дело на учениците от клубовете по „АРТ ЗАНИМАНИЯ “ и „ТВОРЧЕСКА РАБОТИЛНИЧКА“. Създадоха малко радост на хората в бели престилки, които в това трудно време са винаги на пост и помагат на болните.

„Има много хора, които заслужават похвала и благодарност за техния труд. Ние избрахме да изразим своята признателност на част от работещите на първа линия в Covid обстановката – тези, които ежедневно излагат на риск здравето и живота си, за да сме здрави и спокойни. Може да е малко, но да е от сърце, така ние искаме да подкрепим усилията на нашите медици. Искаме да видим усмивка на изморените им лица. Голямото е в малките неща! В трудните дни да усетиш подкрепа, да срещнеш радостта в очите на хората, да се насладиш на приятни моменти, споделени с близки и приятели. Какво му трябва на човек? Възможно ли е в тази пандемия да сме щастливи? Да, възможно е! Защото ние, учениците от ЕГ „Хр. Ботев“ сътворихме, макар и малка радост за лекари, медицински сестри, санитари и болни, които се борят с безмилостния вирус в нашата болница! Искаме да изкажем благодарност на целия медицински персонал за огромните усилия, които полагат всеки ден. Ние вярваме във Вас, знаем, че ще се справите! Благодарим Ви за усилията, които полагате! Бъдете здрави, търпеливи и силни“ – споделиха учениците. 

Връчването на подаръците се осъществи лично от директора на ЕГ „Хр. Ботев“ г-жа Даниела Павлова, представители на ръководството, ученическия съвет и ръководителите на клубовете. Началниците на отделенията в МБАЛ „Атанас Дафовски“ благодариха за подаръците и поеха ангажимента да ги предадат на персонала на болницата. Те пожелаха на учениците и учителите да бъдат здрави, все така позитивни и съпричастни, също така да не им се налага да търсят тяхната професионална помощ.

Учениците не забравиха и институциите, с които училището си партнира – Областна управа и Община Кърджали. Те получиха, освен коледни подаръци, и календари за 2021 година – юбилейна година, в която се навършват 100 години от създаването на училището.

Г-н Никола Чанев – областен управител на град Кърджали благодари на училищното ръководство, учителите и учениците за инициативата. Пожела им да бъдат здрави, да не губят надежда и воля, да бъдат все така будни в тази трудна за всички обстановка. Изрази своята вяра, че в близките месеци обстановката ще се нормализира и целят град, през 2021 година, отново ще се радва на всички инициативи на училището с талантливите ученици на живо.

От името на кмета на община Кърджали подаръците получи секретаря на общината г-н Себахтин Риза и г-жа Ширин Сюлейман – директор на дирекция „Хуманитарни дейности“. „В ЕГ “Христо Ботев” са получили образованието си поколения кърджалийци, които днес са повод за гордост. През годините училището се е доказало и продължава да се доказва като едно от водещите, благодарение на всеотдайния труд на педагогическия колектив и дейните и талантливи деца.“ – завърши г-жа Сюлейман.

Нека Коледните и Новогодишни празници донесат здраве, щастие, благоденствие и оптимизъм на всички ни, вяра за по-светло и спокойно бъдеще, много успехи и творчески ентусиазъм!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bf%d0%be%d0%b6%d0%b5%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b2%d1%8f%d1%80%d0%b0-%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b0%d1%80%d1%8a%d1%86%d0%b8-%d0%b2-%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%b5%d1%87%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%b5/