Празник на знанието, таланта и успеха

Над 100 звездни постижения бяха отличени на тържествена церемония на 2 юни – патронния празник на Езиковата гимназия „Христо Ботев“

Един народ измерва своята култура и образованост с успехите на младите хора, а високият професионализъм и всеотдайност доказват, че да си учител, не е просто професия, а призвание.

Заключителен акорд на мероприятията на ЕГ „Христо Ботев“ – град Кърджали, свързани с честването на 2 юни, постави тържественият коктейл за награждаване на изявените ученици и техните преподаватели от Гимназията.

Начало на тържеството бе дадено от учениците от фанфарния оркестър с ръководител госпожа Мария Митрева, които с красивите си униформи и завладяващата музика докоснаха сърцата на всички присъстващи.

След приветствие от ръководството на ЕГ „Христо Ботев“ бяха връчени наградите на „Звездния отбор“ на училището – ученици, отбелязали изключителни успехи през годината и покорили олимпийските върхове на международните и националните кръгове по различните учебни предмети, извоювали призови места на конкурси и състезания в страната и чужбина.

Пъстрата мозайка от талантливи гимназисти, които достигнаха върхови постижения в национални олимпиади, състезания и конкурси през тази учебна година, изпълни сърцата и на учителите, и на родителите с радост и с вяра, че расте едно умно и достойно поколение.

Всички изявени ученици получиха грамота за високи постижения и издигане престижа на Гимназията и лента „Изявен ученик“, а родителите – благодарствено писмо от ръководството и учителския колектив.

За висок професионализъм и всеотдайност в работата директорът – госпожа Даниела Павлова, връчи грамоти и на 26 учители, които с постиженията на учениците си утвърждават за пореден път авторитета на Езиковата гимназия не само на областно, а и на национално и международно ниво.

Благодарим на всички, които бяха част от нашия празник! Благодарим Ви, че споделихте гордостта от успехите на нашите възпитаници!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%bd%d0%b0-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5%d1%82%d0%be-%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d1%82%d0%b0-%d0%b8-%d1%83%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%85%d0%b0/