Призови места за ботевци на Националния конкурс „Човекът – свободен и независим“

Трима ученици от Езикова гимназия „Христо Ботев“ – град Кърджали спечелиха четири награди на Националния конкурс

През учебната 2020/2021 година Общински съвет по наркотични вещества – Благоевград организира конкурс по превенция на наркоманиите на тема „Човекът – свободен и независим“ за ученици от 6 до 19 години. Учениците имаха възможност да участват в различни категории: разказ, есе, стихотворение, рисунка, постер, мултимедийна презентация. Участниците имаха право да избират дали да творят в посока независимият от наркотици човек и това какво причинява дрогата на личността, или да представят личности и събития, които спомагат за освобождението на нашия край и България като цяло.

Ученици от Езикова гимназия „Христо Ботев“ се представиха достойно и спечелиха призови места. Талантливата Кристина Юлиянова Величкова от X клас с ръководител Мюжгян Фейзи – училищен психолог, спечели второ място за оригинално стихотворение. Мирослав Христов Асенов от IX клас към Литературен клуб „Добродетели“ с ръководител госпожа Емилия Владева, бе удостоен с трета награда за трогателния му разказ „Живот на кръстопът“. Деветокласникът Манол Димитров Димитров, с ръководител госпожа Валентина Петлешкова, спечели трета награда за есе. Той спечели и поощрителна награда за мултимедийна презентация.

Поради противоепидемичните мерки в страната, церемония по награждаване в град Благоевград не се състоя. Учениците получиха награди и грамоти за участие и оригинално представяне в конкурса по превенция на наркоманиите „Човекът – свободен и независим“.

Поздравления на отличилите се ученици и техните ръководители! Пожелаваме им здраве, творческо вдъхновение и още много бъдещи успехи!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b0-%d0%b7%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2%d1%86%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%bd/