Проект “Иновативно училище”

Не учим за училище, учим за живота 

След радостта да се наречем иновативно училище следва най-важният етап- да докажем, че действително ЕГ „Христо Ботев“ е място на знанието и креативността.

През последната седмица на месец май учениците от IX, X и XI класове ще имат възможността да докажат, че знанията им не са самоцел и намирането на интелигентни решения на реални житейски проблеми е по- важно от отличните оценки в бележниците. Под мотото „Не учим за училище, учим за живота“ паралелките от трите випуска ще се превърнат в 21творчески лаборатории, ръководени от двама учители от различни общообразователни предметни области. В рамките на проектната седмица под лупа ще бъде разгледана темата „Природата – дом“. Ученици и учители ще имат възможност да разгърнат собствените си интереси и потенциал в творческа среда, да дадат изява на своите индивидуални способности и умения, независимо от учебното  съдържание.

Кой ще е най-задълбоченият или най-нестандартният проект? Как по най-оригинален начин да бъде представен в Деня на отворените врати? Ще има ли награди за победителите? Ако тези въпроси Ви интересуват, значи вече сте част от конкуренцията и подготовката за седмицата на проектите може да започне.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b5%d0%ba%d1%82-%d0%b8%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%bd%d0%be-%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%b5/