ПРОЛЕТЕН ПРАЗНИК В ЕГ ХРИСТО БОТЕВ

Пролетта е сезон, благословен с много празници.

В дните между католическия и източно – православния Великден и непосредствено преди Байряма, учениците от 8Д клас с преподаване на немски език на ЕГ „Христо Ботев“ добавиха още един празник в календара на училището си.

В понеделник вечерта актовата зала беше препълнена с родители и преподаватели. Причината – театрално представление на немски език, сътворено от най-малките ученици в гимназията.

На импровизираната сцена оживяха дванадесетте принцеси и техните „скъсани пантофки“ – драматизация по класическата приказка на Братя Грим.  Адаптацията, дело на учителката по немски език  Мила Георгиева, заплени публиката със слово, музика и танц. За  да могат присъстващите гости да разберат сюжета, Езхан Емин с помощта на Анна Димитрова – учителка по понятия на немски език  бе изготвил мултимедийна презентация  с  превод на български език.  Хореографията на танците бе дело на Нехир Мустафа, а музикалният съпровод на пиано бе в изпълнение  на Атанас Митрев –  всички ученици  от същия клас.

Младите актьори заслужено получиха много аплодисменти от своите родители както за добрата актьорска интерпретация, така и за показаните умения да говорят на немски език.

На празник като на празник – естествено, накрая имаше и почерпка за младите творци – торта във формата на танцувална пантофка.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%bb%d0%b5%d1%82%d0%b5%d0%bd-%d0%bf%d1%80%d0%b0%d0%b7%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%b2-%d0%b5%d0%b3-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2/