ПЪРВО И ВТОРО МЯСТО ЗА ВЪЗПИТАНИЦИ НА ГИМНАЗИЯТА В ДЕСЕТИЯ ОБЛАСТЕН КОНКУРС ЗА ДЕТСКА РИСУНКА „РОДОПСКИ БАГРИ“, ГР. КЪРДЖАЛИ

     

Конкурсът за детска рисунка „Родопски багри“ донесе две призови места за възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“. Творческата надпревара се организира от Община Кърджали, Общински детски комплекс, Регионалното управление на образованието и СУ „Владимир Димитров – Майстора“ – гр. Кърджали, и има за цел да популяризира творчеството на художника Джемал Емурлов – Джими, да открива детските таланти в областта на изобразителното изкуство и да предостави възможност за творческа изява на младите художници.

      В десетия юбилеен конкурс участваха 219 рисунки от 20 училища и школи в областта. Жури в състав – Пенка Атанасова, Емил Пенчев и Десислава Емилиянова, определиха победителите.

      В трета възрастова група безапелационни победители са десетокласничките от Езиковата гимназия Бурчин Кезим – отличена с първо награда, и Алейна Гарип – класирала се на второ място. С огромно желание и старание двете момичета се включват във всички регионални и национални изяви и достойно прославят името на Гимназията. През учебната 2023/2024 г. те участват и са отличени в още два конкурса – Национален конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите“, организиран от МОН, Община Кърджали и ОДК – Кърджали, и IX Областен конкурс за детска рисунка „Бъдещето през моите очи“, където отново заемат призови места.

      Амбициите на Алейна и Бурчин да се стремят към успеха и да бъдат сред успелите, ги правят горди и още по-отдадени и усърдни в следващите творчески надпревари. Ръководството на Гимназията ги поздравява и им пожелава нови върхове!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%be-%d0%b8-%d0%b2%d1%82%d0%be%d1%80%d0%be-%d0%bc%d1%8f%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b7%d0%b0-%d0%b2%d1%8a%d0%b7%d0%bf%d0%b8%d1%82%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3/