Седем финалисти на Международно езиково състезание

14062016Звездната седморка на ГПЧЕ „Христо Ботев“ се състезава с най-добрите полиглоти на финалния кръг на Международното състезание Лингвистично кенгуру

Краят на учебната година наближава. Време е за равносметка на постигнатите успехи, на поставянето на нови цели за следващата година и изграждане на стратегия за по-пълноценно разгръщане на потенциала на възпитаниците на езиковата гимназия.

Отшумяха аплодисментите и емоциите от тържествената церемония по награждаване на изявени ученици, издигнали престижа на Гимназията със своите постижения на национални и международни състезания и олимпиади, но ботевци продължават да покоряват върховете на науката и знанията. Много са поводите за гордост и радост от наградите, които препълниха училищната витрина. Радостен е фактът, че дори и дни преди дългоочакваната ваканция, ботевци покориха още един от най-високите върхове на лингвистиката.

Столичното 35-то СОУ „Добри Войников” бе домакин на финалния кръг от Международното състезание Лингвистично кенгуру. Организатор на това престижно състезание е Фондация „Млада България”, а форматът на състезанието включва 40 въпроса, които проверят както езиковите познания на учениците, така и способността им да четат непознат текст и да отговарят на въпроси към текста с помощта на своя речников запас.

Шест ученици с немски език и един ученик с френски език се конкурираха със свои връстници на финалния кръг от лингвистичната надпревара. Най-изявените осмокласници са Антоан Анков Русев, Дениз Ялчън Мустафа и Дилек Юджел Мустафа. Лия Делчева Стамболиева от девети клас, десетокласничката Дилара Февзи Сарач и абитуриентът Георги Марков Базлянков демонстрираха висш пилотаж на знанията си по немски език. Познанията си по френски език достойно защити Айлин Ахмед Чауш, ученичка в девети клас.

Класирането на лауреатите от Националния кръг на състезанието „Лингвистично  кенгуру” е пореден повод за гордост и удовлетворение от постигнатите успехи:

 

Немски език – 8. клас

  • Антоан Русев – I място
  • Дениз Мустафа – II място

 

Немски език – 9. клас

  • Лия Стамболиева – II място

 

Немски език – 10. клас

  • Дилара Сарач – I място

 

Немски език – 12. клас

  •  Георги Базлянков – I място

 

Благодарностите са за усърдната работа на учениците, професионализма на учителите, възрожденският устрем на успешното и сплотено семейство на ГПЧЕ „Христо Ботев“ и безрезервната подкрепа на ръководството на гимназията.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%81%d0%b5%d0%b4%d0%b5%d0%bc-%d1%84%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%bc%d0%b5%d0%b6%d0%b4%d1%83%d0%bd%d0%b0%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%bd%d0%be-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba/