Специалната награда и три първи места за Езиковата гимназия в Националния литературен конкурс „Рождество на Спасителя“

И тази година Литературен клуб „Добродетели“ към Езиковата гимназия в Кърджали не изневери на успехите си в Националния литературен конкурс на Министерство на образованието „Рождество на Спасителя“. Младото попълнение на клуба грабна две статуетки, три златни медала и общо седем награди в категория Проза, като по този начин продължи традицията на своите предшественици.

Общо 230 участници се конкурираха за Специалната награда, но най-достойна за нея се оказа  на Мария Атанасова. Трите първи места си поделиха Антон Русев, Елиза Халилова и Виктория Георгиева. Виктория Ташева зае второ място , а Еда Юсеин и Мерве Фейзула получиха поощрителни награди. Всички те са осмокласници от литературния клуб „Добродетели“ с ръководител г-жа Емилия Владева и това е тяхното първо участие на национално ниво.

Целта  на конкурса, организиран от Министерство на образованието и науката, Сливенската митрополия, община Бургас и

Центъра за личностно развитие в Бургас е да поощрява интереса на учениците към литературата и православието, както и да стимулира творческите умения на младите хора. Вече е факт и новата книга, съдържаща стихове, разкази и приказки, написани от децата на България, в която намериха място най-добрите творби.

Поздравяваме учениците от Литературен клуб „Добродетели и техния ръководител г-жа Владева за постигнатите отличия и  им пожелаваме  светъл творчески път към добротворството!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%86%d0%b8%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b3%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%b8-%d1%82%d1%80%d0%b8-%d0%bf%d1%8a%d1%80%d0%b2%d0%b8-%d0%bc%d0%b5%d1%81%d1%82%d0%b0/