Споделена и взаимна радост от успехите на Ботевите потомци

В динамичното време на XXI век, когато оптични кабели оплитат забързаното ни ежедневие, се роди една уникална идея, която вплете в училищния календар още един повод за гордост, за равносметка на успехите – многобройни и разнообразни.

 

На ежегодната  тържествена церемония в хотел „Кърджали“ Езикова гимназия „Христо Ботев” събра своето голямо семейство – родители, ученици и учители, за да отличи най-изявените през учебната година ученици, завоювали призови места на Международни и национални олимпиади, състезания и конкурси. Директорът, ръководството и целият учителски колектив заявиха уважението и благодарността си към родителите, чиито деца постигнаха високи успехи.

 

            След приветствие от ръководството на ЕГ „Христо Ботев“ бяха връчени наградите на звездния отбор на училището, а това са 26 ученици– цяла една паралелка, с върхови постижения на национални олимпиади и състезания.

Общо 160 ученици с многобройни постижения в областта на науката, изкуството и спорта получиха грамоти и награди, а техните родители – благодарствени писма. Присъстващите се насладиха на талантливите славеи, изпълнили песни на френски, италиански, немски, английски и български език. Публиката аплодира премиерното представяне на авторска музикална пиеса за цигулка, пиано, китара и гайда „Реквием за Ботев“.

            Дирекотрът на Гимназията госпожа Чавдарова награди и учителите, чиито ученици достигнаха да национални върхове и сподели, че през следващата година Езиковата гимназия „Христо Ботев“ ще бъде включена в списъка на иновативните училища в България.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%81%d0%bf%d0%be%d0%b4%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d0%b8-%d0%b2%d0%b7%d0%b0%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%be%d1%81%d1%82-%d0%be%d1%82-%d1%83%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%85%d0%b8%d1%82/