Кърджали – Стипендии на Американска фондация за България – чужди езици, хуманитарни науки и изкуствo

Девет стипендии за изключителни постижения с адрес: Кърджали, ул. Генерал Чернозубов №19

Добрата новина с адрес: Езикова гимназия „Христо Ботев” е поредното доказателство за успешните момичета и момчета, които се класират на призови места на Национални и Международни състезания и олимпиади.

За поредна година Американска фондация за България отличи със стипендии учениците, постигнали изключителни успехи в областта на чуждите езици, хуманитарните науки и изкуството. Ботевци се нареждат на първо място непосредствено след елитните софийски гимназии с най-много стипендианти – общо девет на брой.

Аплодисменти за четиримата абитуриенти Павел Димитров, Еда Мехмедали, Дилара Сарач и Eлван Емурла. Техни достойни следовници са единадесетокласниците Георги Събев, Добрина Радева, Лия Стамболиева и Теодoра Бъчварова. Списъкът с отличени ботевци продължава с признанието за постиженията на Антоан Русев от десети клас, който активно участва и печели призови места в областта на чуждоезиковите състезания.

Младежите и девойките от Езиковата гимназия в Кърджали доказаха, че са достойни наследници на Ботев и на училищните традиции, според които всяка година ботевци печелят  множество награди и стипендии.

 

 

 

 

 

 

 

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%81%d1%82%d0%b8%d0%bf%d0%b5%d0%bd%d0%b4%d0%b8%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b0-%d1%84%d0%be%d0%bd%d0%b4%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b7%d0%b0/