С Шекспиров талант и ентусиазъм се печелят награди на сцена

12922373_937319209698136_961152125_oТеатралите от ГПЧЕ „Христо Ботев“ се завърнаха с две награди от Националния театрален фестивал за авторскa пиесa на английски език

Възпитаниците от театралното студио на английски език в ГПЧЕ „Христо Ботев“ се завърнаха с две награди от Националния фестивал на авторската драматургия и театър на английски език. Фестивалът се  проведе в рамките на два дни, а домакинството, отреденo на град Плевен, се осъществява с партньорската подкрепа на Британския съвет в България. Общо единадесет  театрални трупи вземат  участие във фестивала, а журито, оценявало таланта на младежите и девойките, включва представители на Министерството на образованието, Британския съвет-България и ГПЧЕ-Плевен.

Учениците от ГПЧЕ „Христо Ботев“-Кърджали взеха участие в надпреварата във втора възрастова група – 9-12 клас, a aвторската пиеса на единадесетокласничките Зорница Запрянова и Росица Черкезова е озаглавена предизвикателно – “LSD: Love, solutions, dreams”. Постановката разгръща един от най-актуалните за двадесет и първи век проблеми, а именно употребата на наркотици при подрастващите.

За трета поредна година английският театрален клуб при ГПЧЕ  „Христо Ботев” участва в ежегодния фестивал за авторска драматургия на английски език като тази година от град Плевен театралите отново се завърнаха с награди за най-пълноценно използван реквизит и най-въздействащо послание на пиесата.

грамота 2 - английски театърграмота 1 - английски театърТамара, Диксън, Валерий, Кат и Джордж са група приятели, които прибягват към наркотиците, мислейки си, че това ще реши всеки един проблем, с който те се сблъскат. Другата крайност представят персонажите Кайли, Алекс и Марта, които олицетворяват момичетата, интересуващи се  само от материалните облаги. Макс и Ричард са двама приятели, които живеят безгрижно тийнейджърските си години, докато Макс не се влюбва в Тамара, която преобръща живота му наопаки. Кайли не приема случващото се и решава да попречи на прехвърчащите искри между тях. В центъра на развръзката  е и Марта, която е сестра на Тамара и се опитва да я предпази от пътя, по който тя е поела. Финалът е отворен,  а посланието към младите хора е да вярват, че всяко изпитание прави младите хора по-силни и отговорни и възпитава у тях желанието  да имат  воля да променят нещата. В пиесата участват Росица Черкезова, Зорница Запрянова, Гергана Гунчева, Люба Колячева, Дениз Чавушлар, Олджай Кахраман, Александра Юнакова, Русин Николов, Ангел Димитров и Окан Юсуф. Ръководител на младите актьори е Таня Маровски, учител по английски език.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%81-%d1%88%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%bf%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2-%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d1%82-%d0%b8-%d0%b5%d0%bd%d1%82%d1%83%d1%81%d0%b8%d0%b0%d0%b7%d1%8a%d0%bc-%d1%81%d0%b5-%d0%bf%d0%b5%d1%87/