Талант, знания и мотивация – гаранция за успех!

ПГПЧЕ „Христо Ботев“ с най-много награди от Националния журналистически конкурс Григор Попов
Радостните новини за езиковата гимназия в Кърджали продължават. Обявиха резултатите от приключилия пети Национален журналистически конкурс Григор Попов. Националното състезание носи името на видния общественик и разградски журналист и се организира от Центъра за ученическо техническо и научно творчество с подкрепата на Министерството на образованието и науката, Националния дворец на децата, Регионалното управление на образованието и община Разград.
При изключително сериозна конкуренция, в съревнование с  244  творби на 153 индивидуални участници и 41 колектива, възпитаниците на ПГПЧЕ „Христо Ботев“ успяха да спечелят три индивидуални и една колективна награда.
В направление: Публицистични материали за вестник, в раздел: Репортаж, на първо място:  се класира Димитър Беловски от 10. клас. На второ място е Петя Кръстева от 11. клас, а в направление: Радиожурналистика, в раздел: Радиопредаване, на трето място се класира клуб „Публична реч”, а в Раздел: Интервю на тема: „Силата на доброто“на второ място се класира клуб „Публична реч” към ПГПЧЕ „Христо Ботев” – гр. Кърджали, излъчено в Общинско радио -Кърджали, с Ата Карагьозов, ученик от 12 клас и  Стефан Михалев от 11. клас. Поздравленията за изключителните успехи на  младите журналисти са отправени и към  преподавателите Емилия Владева, Нели Яръмбойкова и Надежда Карагьозова, които мотивират  учениците и работят за изграждането на младите  хора в личности с активна гражданска позиция. Специални благодарности и на редактора Мария Каменова  и тонрежисьора Илия Маринов от  Общинско радио „Кърджали“, с които учениците от клуб „Публична реч“ работят над шест години и получават изключителна подкрепа при усвояването на тънкостите на журналистическата професия и при подготовката на радиопредаванията.
 
 

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%82%d0%b0%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d1%82-%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d1%8f-%d0%b8-%d0%bc%d0%be%d1%82%d0%b8%d0%b2%d0%b0%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d0%b3%d0%b0%d1%80%d0%b0%d0%bd%d1%86%d0%b8%d1%8f/