Театрали от Езиковата гимназия с отлично представяне на Националния фестивал на авторската драматургия и театър на английски език в град Враца

Тази година Националния фестивал за пиеса на английски език се проведе на 09.03. за шести пореден път. Девет ученици от ЕГ“Христо Ботев“ гостуваха в гр.Враца наред с трупи от Казанлък, Добрич, Русе,Велинград, Смолян, Кубрат, Враца, Ловеч, София, Кюстендил,Ловеч, Плевен. Броят на участниците всяка изминала година става все по-голям,  участието във фестивала става все по-престижно, а подготовката – все по-отговорна.

Пиесата, която най-младите театрали  на Езиковата представиха,  се нарича „Сладко-горчива слава“ и има драматичен характер. В нея се разказва за живота на вокалиста на рок групата Нирвана –  Кърт Кобейн –  от детството до трагичния му край. Наркотиците провалят семейството и бляскавото му бъдеще като музикант.

Идеята за темата на пиесата е на Яна Михайлова от девети клас, но всички останали участваха активно с идеи по време на репетициите. Освен нея участие взеха Онай Али, Елис Али, Теодора Митева, Габриела Тренева, Петя Тончева, Мария Тонева и Михаела Куцева от девети клас и Валентина Ананиева от десети клас. Така се роди една прекрасна пиеса  на социална тема. Заслугата е и на ръководителя на трупата Таня Маровска, учител по английски език в гимназията и на актьора и режисьор Атанас Атанасов.

Журито на фестивала оцени по достойнство таланта на актьорите от всички представили се трупи. Представени бяха проблемите в обществото ни така, както ги виждат младите хора. И ако повече възрастни  гледат тези постановки лесно могат да намерят в тях отговори на въпроси, които отдавна търсят.

Пиесата „Сладко-горчива слава“ получи плакет и  награда за най-драматично и смело представяне на проблема с приемането на наркотици от младите хора и последиците от това. И какво по-хубаво от това – признание за екипна, ползотворна и успешна работа.

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%82%d0%b5%d0%b0%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%8f-%d1%81-%d0%be%d1%82%d0%bb%d0%b8-2/