Театралното студио на френски език в ГПЧЕ „Христо Ботев“ се представи на национална сцена

IMG_8098С отлична езикова подготовка, сценичен талант и оригинални актьорски превъплъщения учениците от френската театрална трупа в ГПЧЕ „Христо Ботев” впечатлиха публика и жури на 23-ия международен фестивал на франкофонските театри, който се проведе от 15-ти до 17-ти април в Стара Загора. 15 трупи от цялата страна и три от чужбина гастролираха на сцената на фестивала. Театралният състав от ГПЧЕ „Христо Ботев” участва традиционно всяка година, благодарение на финансовата помощ, оказвана от ръководството на фирма „Пневматика – Серта“ АД.

Възпитаниците на Мила Кулова пресъздадоха по изключително забавен, достъпен и запомнящ се начин „Междучасията на малкия Никола” на гениалните хумористи Госини и Семпе, пречупени през нестандартната режисьорска призма на Атанас Атанасов. Актьорите стопиха до минимум дистанцията между зрители и изпълнители. Младите кърджалийски театрали  доказаха, че езикът на Молиер не е запазена марка само за сънародниците му, а код за свободно общуване с изкуството на световната франкофонска общност, овладян  от тях до съвършенство. Щуротиите на малкия Никола и неговите палави приятели от училище не оставиха безразличен нито един от присъстващите в залата. Домакини и гости реагира с аплаузи и възторг на всяка реплика и жест. Ролите в пиесата бяха изпълнени с финес, ентусиазъм и творчески хъс от Теодора Петрова от 9. клас, Борислав Крумов, Мариана Иванова, Цветелина Карачолова, Анелина Гюдюлева и Димитър Димчев от 10. клас, Виктор Тодоров от 11. клас, Криста Колева от 12. клас. Възпитаниците на езиковата гимназия играха с неподражаема лекота и заразиха публиката с настроение, лечебна доза смях и пиетет към стилистиката на френския език. Младите актьори събраха не само заслужени овации, но и куп професионални похвали за отличното си представяне, а спектакълът бе окачествен като свежо попадение в програмата на фестивала, което оставя след себе си незабравимия вкус на будещите умиление лудории от детството.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%82%d0%b5%d0%b0%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be%d1%82%d0%be-%d1%81%d1%82%d1%83%d0%b4%d0%b8%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d1%84%d1%80%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba-%d0%b2-%d0%b3/