„Телефон все ни свързва, телефон ни дели…“ се пееше в една песен преди 40 години, а днес?

Ученици от Германия и България разговарят за училище и свободното си време, градят партньорства и обменят добри практики чрез онлайн срещи

Благодарение на интернет нито времето, нито разстоянието може да ни раздели. Така най–младите ученици на ЕГ „Христо Ботев“ разговаряха със своите германски връстници от гр. Нойвид, провинция Райнланд–Пфалц. Срещата беше инициирана от инж. Анна Димитрова, преподавател по немски език в Езиковата гимназия „Христо Ботев“ – Кърджали, която в момента е стипендиантка на Министерството на културата на Германия в Професионална гимназия „Давид Рьонтген“ – Нойвид.

След първоначалното стъписване, учениците се отпуснаха и започнаха да задават въпроси. Оказа се, че независимо от разстоянието, тийнейджърите се вълнуват от едни и също неща: с удоволствие слушат модерна музика, обичат да се разхождат и, разбира се, сърфират из интернет и чатят.

Осмокласниците от Езиковата гимназия  искаха да знаят какво представлява едно професионално училище в Германия и какви възможности и предимства дава то на своите възпитаници. Освен това, те разказаха и за обучението си в училище, водени от любовта си към немския език и култура.

Определеният за срещата един час отлетя незабелязано и се оказа крайно недостатъчен за любопитството и на двете страни. Но пък може би ще стане начало на едно дълго и ползотворно сътрудничество между възпитаниците на двете училища.

До нови срещи, приятели!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d1%84%d0%be%d0%bd-%d0%b2%d1%81%d0%b5-%d0%bd%d0%b8-%d1%81%d0%b2%d1%8a%d1%80%d0%b7%d0%b2%d0%b0-%d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d1%84%d0%be%d0%bd-%d0%bd%d0%b8-%d0%b4%d0%b5/