Традиция с визия за успешно бъдеще

Изявени ученици и  учители от ЕГ „Христо Ботев“ – Кърджали получиха награди на тържествена церемония

Преди да удари последният  звънец за учебната 2022 година, ученици, родители и учители споделиха незабравими мигове на гордост и удовлетворение от постиженията на Международни и национални олимпиади, състезания и конкурси и с това поставиха финален акорд на честванията, посветени на вековната история на първата гимназия в Източните Родопи. Началото бе поставено от  фанфарния оркестър. Гости на събитието бяха госпожа Ангелина Костова, старши експерт от РУО – Кърджали, която приветства възпитаниците на Езиковата гимназия за изключителното им представяне и пожела бъдещи успехи. Сред гостите бяха и Йоана Ташева, старши експерт от РУО, Събина Сюлюкчиева главен секретар на Областна администрация и председател на Училищното настоятелство, Антония Трингова – председател на Обществения съвет, както и родителите на изявените гимназисти.

Директорът на ЕГ „Христо Ботев“ госпожа Даниела Павлова поздрави присъстващите за изключителните постижения, с които за поредна година доказват, че успехите се създават с много труд и постоянство, с талант и знания. Благодари на учителите, които със своя професионализъм и всеотдайност стоят зад успехите на ботевци. Тя поздрави и родителите за оказваната подкрепа.

Заместник-директорът госпожа Радка Попгеоргиева връчи грамотите на олимпийския отбор на Езиковата гимназия – 16 ученици за тази учебна година са с лауреатски и призови места на националните олимпиади по български език и литература, английски език, немски език, френски език история и цивилизации, философия, физика, астрономия и математическа лингвистика.

 Общо 103 ученици бяха отличени с грамота, благодарствено писмо и лента за постижения в международни и национални състезания си през учебната година и за участия в представителни изяви.

37 учители и служители от администрацията също бяха отличени с юбилеен почтен знак и грамота за цялостната си работа и за издигане престижа на гимназията.

Галерия

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d1%86%d0%b8%d1%8f-%d1%81-%d0%b2%d0%b8%d0%b7%d0%b8%d1%8f-%d0%b7%d0%b0-%d1%83%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%88%d0%bd%d0%be-%d0%b1%d1%8a%d0%b4%d0%b5%d1%89%d0%b5/