Трима Ботевци на национален кръг на Многоезично състезание 2022

         Трима единадесетокласници от Езикова гимназия  Кърджали този уикенд участваха в националния кръг на Многоезичното състезание, което се проведе в град Ловеч.  Едис Наим, Весела Добрикова и Калина Манева премериха сили със свои връстници от елитни езикови училища в страната. Участието в тази надпревара е едно от най-оспорваните и трудни представяния за учениците, защото е важен критерий за едновременно владеене на два чужди езика и ботевци традиционно достигат до призови места на национално ниво.

         Състезанието се организира от МОН и е за всички гимназисти, изучаващи английски, немски, френски, испански, италиански и руски език  в 11 клас като първи или втори чужд език в задължителната подготовка в училище. Надпреварата се провежда върху основни  езикови компетентности – слушане с разбиране, четене с  разбиране и създаване на текст като особеното е, че участниците  четат и слушат на изучавания от тях първи чужд език , в случая немски, а създаването на текстове е на изучавания от тях втори чужд език – английски. По мнение на учениците и учителите многоезичното състезание е изключително полезно за развитието на езика, мисълта и креативността, а участието в националния кръг е доказателство за стабилна езикова подготовка.

         Участието в надпреварата тази година за Едис, Калина и Весела бе изключително полезно и вдъхновяващо преживяване, защото им даде възможност да почувстват магията на словото и на двата езика, да покажат високо ниво на владеене на два чужди езици и да представят достойно както своето училище, така и област Кърджали. Резултатите от надпреварата ще бъдат известни до месец.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2%d1%86%d0%b8-%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d1%86%d0%b8%d0%be%d0%bd%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%ba%d1%80%d1%8a%d0%b3-%d0%bd%d0%b0-%d0%bc%d0%bd/