Трима ученици от Езиковата отново на върха в олимпиади по немски език

Когато преподаването на чужд език е системно, професионално и с амбиция за постигане на високи цели, успехите на учениците също са последователни и големи. Така за поредна година немскоезичните ботевци се подписват по типичния за тях начин чрез участието си в олимпиадите и състезанията по немски език. 

В националния кръг на едно от най-престижните езикови състезания в национален мащаб, националната олимпиада по немски език на Министерството на образованието и науката, област Кърджали ще бъде представена от трима ученици на Езиковата гимназия, единственото училище в региона, което успява за пореден път да излъчи финалисти в последния етап на сложната надпревара. Това са Едис Наим от 10. клас, Нурджан Ибрямова от 11. клас и Борислав Енчев от 12. клас, за които сладкият вкус на успеха далеч не е непознат. Забележително е тяхното редовно и успешно участие в олимпиадата по немски език, като за Нурджан това е второ участие в националния кръг, а за абитуриента Борислав – четвърто, което е безспорно доказателство за тяхната стабилна и усилена подготовка, позволяваща им да изпъкнат в национален мащаб въпреки високата конкуренция. 

Разбира се, и тримата ученици имат богата палитра от успехи в другите състезания по езика и инициативи, организирани от институции като Немската централа за образование в чужбина и Гьоте институт. На квалификационния финал за България за избора на ученици, които да представят страната в Международната олимпиада по немски език, Едис успя да спечели третото място за ниво B2 – атестат за способността ботевци да се налагат като лидери в страната и да преодоляват изпитанията с лекота. Благодарение на този успех той получи и предложение за стипендия от Немската академична служба PAD и ще представя ЕГ „Христо Ботев“ в международната едноседмична виртуална програма „Изживейте Германия онлайн“ през месец юли.

В основата на всички тези успехи се крият много мотивация и добрата спойка между учители и ученици в процеса на съвместната им работа. Обединяват ги оптимизмът, визията за едно по-добро бъдеще и целта им да защитят достойно името не само на собственото си училище, но и на цялата област. По тази причина вече от много време в немскоезичните среди в България Кърджали е синоним за професионализъм, високо качество на подготовка и усърден труд. 

Пожелаваме на тримата финалисти успешно представяне в националния кръг на олимпиадата  на 01.април и още много поводи за гордост!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%82%d1%80%d0%b8%d0%bc%d0%b0-%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%be%d1%82%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be-%d0%bd%d0%b0-%d0%b2/