Трудна, но спорна година и за творците от Литературен клуб „Добродетели“

В чест на своя патронен празник 2 юни  учениците от Литературен клуб „Добродетели“ на Езиковата гимназия с ръководител Емилия Владева представиха своята творческа дейност от изминалата учебна година. Девет от участниците в клуба получиха общо 14 награди и очакват и мечтаят за още до края на учебната година!

Силното начало бе дадено от деветокласниците Весела Добрикова, Виктория Ташева и Мария Атанасова, които грабнаха първите три места в Международния конкурс „Аз обичам Черно море“ в Бургас.  В конкуренция с участници от шест страни Весела, Виктория и Мария пресъздадоха  в слово своите емоции и неповторимите си преживявания.

Само след няколко дни Виктория Ташева бе зарадвана от нов успех – тя получи званието Лауреат на националния конкурс на МОН във Варна, а съученичката ѝ Елиза Халилова стана носител на златен медал за прекрасната си фотография към художествените творби.

Въпреки затрудненията покрай дистанционното обучение и въпреки продължителния престой у дома, учениците от клуб „Добродетели“ не загубиха желание за работа, защото наближаваше Коледа, а по Коледа винаги се случват чудеса! И тази година Чудото не закъсня – в международния Коледен конкурс в София Виктория Пламенова взе Голямата награда за есе, Бюшра Рашид стана носител на Голямата награда за проза, а Специалната награда получиха Виктория Ташева и Елиза Халилова. Със същия успех трите момичета грабнаха първите три места и в миналогодишния Коледен конкурс на МОН в Бургас. Не закъсня и „зимната приказка“ за Александра Атанасова и Кристиян Александров от десети клас, които заеха двете трети места в националния конкурс „Зимно вълшебство“.

По традиция клубът участва и по традиция печели награди в ежегодния национален конкурс на МОН по превенция на наркоманиите, организиран в гр.Благоевград. Поздравления за достойното представяне на Мирослав Асенов от девети клас. Неговият вълнуващ разказ за цената на приятелството и стойността на живота дълбоко впечатли журито, което му отреди третото място в конкурса.

Годината беше трудна за всички, но успешна, защото младите творци от литературен клуб „Добродетели“ се стремяха във всяко нещо да виждат онова, което още никой не е видял и върху което никой не е мислил. А след това всичко трябваше да се подреди в една разумна последователност. Това е едно самотно занимание, което винаги  носи вълнение, радост и удовлетворение.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%82%d1%80%d1%83%d0%b4%d0%bd%d0%b0-%d0%bd%d0%be-%d1%81%d0%bf%d0%be%d1%80%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d0%b4%d0%b8%d0%bd%d0%b0-%d0%b8-%d0%b7%d0%b0-%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d1%86%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%be/