Урок по немско странознание за най-малките ученици от Езиковата

След много труд и усилия през цялата учебна година, осмокласниците от немските паралелки на ЕГ „Христо Ботев“ с гордост могат да кажат – Ние вече сме грамотни на немски език !

Немският език  се говори от около 75 милиона души в Германия като още 20 милиона по света  го използват като първи език. Учениците,  избрали да учат езика на Гьоте и Шилер, завършвайки осми клас, научиха, че за да усвоят по-бързо и ефикасно този труден език, е необходимо ежедневно да го упражняват и редовно да полагат много усилия, старание и постоянство.

На 28.06.2022 г. ученичка от 8Е клас организира кратък открит урок по немско странознание, като покани Халил Ахмедов – възпитаник на “Otto-Hahn Gymnasium” в град Herne в Германия. Едва на 6 години той заминава за Германия и владее английски, немски, латински, турски и разбира се български език. Той сподели с осмокласниците, че любимите му предмети са математика и латински език. Разказа още за образователната система там и как протича учебния процес. Сподели, че Германия наистина е една от най-развитите държави в Европа и  че немците обичат футбола и бирата, работят много и ценят дисциплината.

Учениците го слушаха с интерес и му задаваха най-различни въпроси. От разказаното те научиха много нови  и интересни факти неща за страната, разширявайки общата си култура. Халил обеща, че при повторна покана е готов отново с удоволствие  да обменя  с ботевци впечатления от живота си в Германия.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%83%d1%80%d0%be%d0%ba-%d0%bf%d0%be-%d0%bd%d0%b5%d0%bc%d1%81%d0%ba%d0%be-%d1%81%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bd%d0%be%d0%b7%d0%bd%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b7%d0%b0-%d0%bd%d0%b0%d0%b9-%d0%bc%d0%b0%d0%bb/