Урок по родолюбие с вицепрезидента госпожа Илияна Йотова

За Деня на Европа – 9. май в ЕГ „Христо Ботев“ се проведе среща с Вицепрезидента на Република България, журналисти и училища посланици на Европа 

Първият ученически гвардейски отряд и фанфарният оркестър на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали поставиха началото на тържествата, свързани с честването на Деня на Европа – 9. май. Вицепрезидентът  на Република България госпожа Илияна Йотова, генералният директор на Българското национално радио господин Милен Митев, директорът на БНР – Кърджали господин Красимир Ангелов, госпожа Даниела Апостолова – Старши експерт в Регионалното управление по образование – Кърджали, учители и ученици бяха посрещнати  с „Добре дошли!“ от директора на Гимназията госпожа Даниела Павлова. Поводът за визитата беше днешния форум, наречен „Урок по родолюбие“ с Вицепрезидента госпожа Илияна Йотова. Инициативата е на  БНР – Кърджали, което чества 7 години от създаването си.

Участници в днешния урок по родолюбие бяха настоящите училища посланици на Европейския парламент от ЕГ „Христо Ботев“ и ПГИ „Алеко Константинов“- Кърджали  и представители на бивши училища посланици от СУ „Отец Паисий“, гр. Кърджали и СУ „Н. Й. Вапцаров“, с. Бенковски.

В оживена дискусия младите европосланици споделиха мисли за бъдещето на Европа и мястото на България в нея. Въпросите, зададени към госпожа Йотова, предизвикаха оживен диалог и така неусетно урокът по родолюбие  се превърна в обмен на впечатления и идеи за бъдещето на младите европейци. Вицепрезидентът изказа своите впечатления от младите хора и заяви, че техният глас е решаващ за бъдещето на България и Европа. 

#AmbassadorSchools

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%83%d1%80%d0%be%d0%ba-%d0%bf%d0%be-%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%be%d0%bb%d1%8e%d0%b1%d0%b8%d0%b5-%d1%81-%d0%b2%d0%b8%d1%86%d0%b5%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%be/