Успехите не се случват, ние ги създаваме!

Абитуриентът Борислав Енчев от Езиковата гимназия „Христо Ботев“ – Кърджали е в челната класация на Националния кръг на олимпиадата по български език и литература

Пореден повод за гордост са постиженията на тримата ботевци, които се представиха достойно на Националния кръг на олимпиадата по български език и литература за тази учебна година.

Безспорен е успехът на дванадесетокласника Борислав Енчев, който успя да се нареди на четвърто място в националната ранглиста след лауреатите абитуриенти. Това постижение е съвсем очаквано предвид многобройните му изяви по предмета още от началото на неговото обучение в Езиковата гимназия.

Това, разбира се, не е единствената област, в която той жъне успехи. За втора поредна учебна година достига до националните кръгове на две олимпиади, като за пръв път ученик от ЕГ „Христо Ботев” успява да направи това в олимпийския маратон в две последователни години. За петте години на своето обучение той успява общо шест пъти да достигне до националните кръгове на олимпиади по различни предмети. В основата на всички тези постижения стоят професионализмът, дългогодишната и всеотдайна работа на преподавателския колектив на Езиковата и мотивацията на учениците за покоряване на още по-високи върхове.

Достойно е представянето на другите финалисти – Даная Римпопова от 11. клас и Севил Шевкед от 10. клас. Неоспорим факт е, че за пръв път от училище в област Кърджали се класират трима ученици на финал.

Едно от доказателствата за качественото образование за всяко учебно заведение е  доброто владеене на родния език. И тази година, юбилейна за Гимназията, ботевци достойно защитиха името на своето училище и  на област Кърджали.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%83%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%85%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%bd%d0%b5-%d1%81%d0%b5-%d1%81%d0%bb%d1%83%d1%87%d0%b2%d0%b0%d1%82-%d0%bd%d0%b8%d0%b5-%d0%b3%d0%b8-%d1%81%d1%8a%d0%b7%d0%b4%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bc/