УСПЕХ И ПОБЕДА

Участието на ЕГ ,,Христо Ботев” в турнира на фондация по ораторство БЕСТ, което се проведе на 17 и 18 февруари в София, донесе заслужена победа на гимназията. Тя е резултат от неуморната работа и безкрайно търпение на учителя-доброволец Патрик Ларсон с учениците.

Младата Берфин Юсеинова и завършващата Жаклин Коленцова достигнаха върха, показвайки езикови умения и ораторски стил, заслужаващи възхищение. При конкуренция от цялата страна, г-ца Юсеинова взе първо място в категория Поезия и трето място в категория Проза, а г-ца Коленцова достигна финал – в топ шестицата за България, в категория Ораторсво. Г-ца Златина Тенчева достигна полуфинал в категория Ораторство с актуална тема и грабващо дъха сценично присъствие. Даниел Щерев, Дениз Фейзи и Симона Халтъкова се класираха на четвърт-финал в категория Ораторство. Кристияна Урумова се отличи със стегнато представяне на четвърт-финал в категория Проза. Бурчин Мустафа, Ирел Киразлъ, Берна Ахад, Елван Емурла, Селин Мехмед, Петя Беловска, Дениз Мустафа и Васил Шопов доказаха, че има място за всяка творческа идея.

Традицията вече е заложена и има ученици, които ще продължат да обучават идващите след тях. Състезанието ги изправя пред публика и развива творчески потенциал. Общуването с други ученици в такъв формат е безценно. Берфин бе поздравена и от Китайския национален отбор по бокс.

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%83%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%85-%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b0/