Успешен старт за младите творци от Езиковата гимназия „ Христо Ботев“

Най-младият участник в литературен конкурс за есе на Варненския университет завоюва първо място  и стипендия

Дефне  Мустафа от 9Е клас, на Езиковата гимназия „Христо Ботев“ е носителка на литературна награда – първо място за есе. Тя мечтае един ден да учи маркетинг и да умее да планира и управлява успешни политики, бизнес и екипи от специалисти. Казват, че човек е голям колкото мечтите си…И тук е логично най-младият участник в конкурса да се изкачи на най-високото стъпало.

Участието в Националния младежки конкурс на тема: Онлайн обучението – предимства и недостатъци й даде възможност да заяви своята лична позиция и да изведе предимствата и недостатъците от подобен тип обучение. Оказа се, че тя е най-младият участник в Младежкия конкурс, а още по-очарователно е признанието на журито за таланта й и умението да защити лична позиция по поставен актуален проблем. Наградата е стипендия за обучение, грамота и предметна награда. А това е само част от моралното удовлетворение от факта, че е оценена като най-добрия творец от комисията. За жителите на Варна е ясно, че морето не е до колене, а  за Дефне от Кърджали, че онлайн обучението не е хапчето панацея за лечение на родното ни образование.

Възпитаничката на ЕГ „Христо Ботев“-Кърджали  има различни интереси – писането и представянето пред публика е едно от хобитата й. Тя се занимава с журналистика в Клуб „Публична реч“, учи немски език и английски език. Поставила си е амбициозни цели и извървява първите крачки по пътя към успеха.

Желаем нови постижения и занапред!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%83%d1%81%d0%bf%d0%b5%d1%88%d0%b5%d0%bd-%d1%81%d1%82%d0%b0%d1%80%d1%82-%d0%b7%d0%b0-%d0%bc%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b5%d0%b7%d0%b8/