Ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев” – първенци в националния конкурс „Вълшебният свят на Родопите”

IMG_7880Днес в ОДК – Кърджали се състоя церемония по награждаването на първенците в станалия традиционен  ежегоден конкурс „Вълшебният свят на Родопите”, включен в Националния календар на МОН за извънкласни дейности.  Младите художници на гимназията сътвориха чудна феерия от багри и плениха с таланта си журито на конкурса, което бе изключително затруднено при определяне на първенците. Елеонора Кирекчиева от 10 клас  бе отличена с награда I място за рисунка, а Назмие Мустафа  от 11 клас получи специалната награда за рисунка. Техният успех не е случаен, защото те творят от няколко години в сформираната в училището група по СИП –  изобразително изкуство с ръководител Здравко Кандов.

Поредното доказателство за нестандартния поглед към света, за усета към изкуството и красотата са и наградите на младите фотографи от ГПЧЕ „Христо Ботев”. Прекрасните родопски пейзажи дават безброй поводи на ценителите на това изкуство да улавят през обектива си както природата, така и запомнящи се образи от нейния колорит. Виктория Грозева от 11 клас спечели I награда за художествена фотография, Богомил Тодоров   от 11 клас бе отличен с II награда за фотопейзаж, а Беркан Ахмед от 11 клас и дванадесетокласничката Златина Точкова  спечелиха специални награди за фотография.

На церемонията присъстваха както техният преподавател Здравко Кандов, така и директорът на гимназията госпожа Йорданка Чавдарова, която насърчава развитието на талантите у възпитаниците на гимназията. С участието си в този конкурс за ученическо творчество, станал популярен  в цялата страна и разкриващ красотата на Родопа, ботевци доказват за пореден път, че границите са само условни, а човек е  толкова голям, колкото са големи мечтите му.

 

Снимки от събитието

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b3%d0%bf%d1%87%d0%b5-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2-%d0%bf%d1%8a%d1%80/