Ученици от ЕГ „Христо Ботев” – участници в Национално състезание по английски език на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.

Град София бе домакин на приключилото преди дни най-мащабно Национално състезание по английски език, организирано от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Лингвистичната надпревара е с дългогодишна традиция и се радва на интереса на стотици ученици от цяла България. На тазгодишното петнадесето издание за националния кръг, който се проведе на 15.05.2021 г.,  се класираха над 550, което е поредното доказателство за мащаба на състезанието.

Естер Чаушева от осми клас, Жасмин Ялчън от девети клас и Дилек Емин от единадесети клас  мериха знания и умения с 550 ученици от цялата страна. Резултатите от националния кръг ще бъдат обявени в началото на месец юни. По традиция победителите на националния кръг се награждават на грандиозна церемония по време на Кеймбридж ден.

KANGAROO GLOBAL LINGUISTICS (KGL) е най-голямото училищно състезание по английски език в света. То се организира от International Testing Authority и Institute for the Development of Educational Assessment. В страната ни се организира от сдружение „Асоциация на Кеймбридж училищата в България“. В KGL могат да участват всички ученици от организации, които са членове на „Асоциацията на Кеймбридж училищата в България. Целта на състезанието е учениците да премерят знанията си по английски език с връстниците си в България (на вътрешноучилищен и национален етап), а победителите – и на международен етап, с ученици от други страни.

Това e състезание по английски език, отворено за всички ученици от 8- до 18-годишна възраст.

KGL се провежда по цял свят от International Testing Authority (ITA) и от Institute for the Development of Educational Assessment (IDEA), а за България със съдействието на издателство КЛЕТТ. Тестът се осъществява в три кръга: училищен, национален и международен. Пандемичните обстоятелства бяха причина националният кръг, вместо през март тази година, да се проведе през май, но участниците запазиха ентусиазма и знанията си.

Благодарим на учениците на ЕГ „Христо Ботев“ и техните учители  и им пожелаваме успехи!

Нека нищо не спира стремежа ви към знания!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b5%d0%b3-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2-%d1%83%d1%87%d0%b0%d1%81%d1%82/