Ученици от Езиковата на гости в предаването „На чаршията, в чата“ по БНР – Кърджали

#ambassadorschools

Младши и старши посланици от ЕГ „Христо Ботев“ бяха гости на  журналиста Галина Стефанова от БНР – Радио, гр. Кърджали.

Цялостната идея на програмата за училища посланици на Европа е дейностите по нея да излизат извън пределите на училищната общност. Посещението в радиопредаването имаше за цел да популяризира дейността на младшите посланици, а това, че БНР – Кърджали, отдели време, за да могат посланиците на Европейския парламент да разкажат за всички важни инициативи, на които са се посветили в училище, бе много ценно.

Разговорът в студиото засегна важни теми от работата на младите посланици в училище. Те разказаха за скорошното посещение на вицепрезидента Илияна Йотова в училище и изнесения от нея „Урок по родолюбие“. Трима от тях – Андреа Богданова, Дуйгу Мехмед и Георги Дичков, бяха избрани да участват в първата национална селекционна конференция на Европейския младежки парламент в София. Там се срещнаха с младежи от цяла Европа и имаха възможност да участват в работата на различни младежки комисии, които разискват важни за днешните млади хора теми. В края на конференцията се състоя форум, подобен като формат на Европейския парламент, където делегатите защитаваха тези и приеха решения.

Петко Тодоров разказа за работата си като младши обучител по пилотен проект  на училището „Връстници за Връстници“, в който заедно с психолога на гимназията ученици от VIII Д клас в Езиковата се обучават по теми, свързани със зависимостите.

В оживен разговор минутите определени за тях в предаването свършиха, а Галина Стефанова и посланиците на Европейския парламент от ЕГ „Христо Ботев“ си пожелаха „до нови срещи“.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3%d0%be%d1%81%d1%82%d0%b8-%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%b5%d0%b4%d0%b0%d0%b2/