Ученици от Езикова гимназия „Христо Ботев“ С журналистически награди

С две първи, една втора и  една трета награда младите журналисти от Езикова гимназия „Христо Ботев“ защитиха достойно таланта и умението си да представят новините от живота, отразявайки интересни и актуални събития не само в гимназията, но и на гимназията, но и извън нея  в национален мащаб. Добрата новина бе обявена от  Центъра за ученическо техническо и научно творчество – Разград. В VІ. Национален ученически журналистически конкурс  „Григор Попов“ кърджалийските ученици бяха отличени в надпревара с други 170 участници от 20 области и 35 населени места и представени  общо 290  творби.

 

Клуб „Публична реч“ към училището спечели колективна първа награда за радиопредаване и наред с индивидуалните участници донесе приз за най-активни участници в традиционния журналистически конкурс. Отличието е заслужено признание за младите журналисти в Гимназията, чиито клуб съществува от шест години и работи активно в рамките на проект „Твоят час“  под ръководството на  Надежда Карагьозова – учител по български език и литература.  През годините в  различните издания на конкурса  неговите членове традиционно печелят призови места за отразяване на  актуални теми и проблеми, свързани с живота на

училището и града. В подготовката на материалите и излъчването на  радиопредаванията дейно се включват всички участници. Професионална помощ  им оказва и „Общинско радио Кърджали“ в лицето на главния редактор Мария Каменова.

За втора поредна година Димитър Ташков Беловски от XI клас печели първо място в раздел Спортен коментар трета възрастова група – IX –XII клас. Журито го отличи за талантливото представяне на тема: „Григор Димитров – будителят на нацията”. Димитър е участник в Литературен клуб „Добродетели“ по проект „Твоят час“ с ръководител Емилия Владева.

 

Второ място с есето си „Светът под лупа” спечели Ниляй Нургин Шериф от VIII клас.  Трето място в раздел  радиожурналистика за индивидуално участие спечели Александра Елинова Русева от VIII клас, която интервюира Областния управител Никола Чанев. И двете ученички са от младото попълнение на журналистическия клуб в гимназията.

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%86%d0%b8-%d0%be%d1%82-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%8f-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b1-2/