Ученичка на Езиковата гимназия защити успешно честта на училището в Националното състезание по четене на немски език

20160624_113850Гимназия с преподаване на чужди езици „Христо Ботев“ се гордее с постиженията на своите ученици в областта на немския език. Участието им в национални олимпиади, състезания и конкурси е традиционно. Както най-малките гимназисти, така и вече завършващите, могат да се похвалят с впечатляващите си успехи. Обичайно присъжданите призови места са резултат от непрестанната съвместна работа между учениците и техните преподаватели по немски език.

На 24. юни се проведе Националното състезание по четене на немски език, организирано по проект на немското посолство в България. Цели седемнайсет езикови гимназии от цялата страна мериха сили в надпреварата. Домакин на състезанието беше морският град Бургас. Участниците трябваше да покажат своите умения в четене на непознат текст. Предизвикателството не беше никак малко, а журито оценяваше участниците с типичната за немците педантичност. Езиковата гимназия в Кърджали бе представена от Мила Тодорова от 8. клас, която показа високо ниво и защити името на училището си като водещо в обучението по немски език. Получената грамота не е първа за Мила, тъй като тя жъне и успехи по математика, участва и в състезания по български език и литература. Нейната учителка  по немски език, госпожа Марияна Михайлова сподели, че най-важни в овладяването на чуждия език са упоритостта, постоянството и последователността и чрез участието си в състезанието Мила е доказала, че точно тези качества са ѝ  били от полза за успешното представяне.

Езиковото училише в Кърджали дава на своите възпитаници невероятни възможности за развитие с немскоезикова насоченост. Немската диплома DSD за ниво C1 и B2 е сертификат по немски език на Конференцията на министрите на Федерална република Германия и е врата към немските висши учебни заведения. Трайните знания и успешното прилагане на езика са основна цел на преподавателите от ГПЧЕ „Христо Ботев“ и затова неслучайно техните възпитаници винаги печелят призови места при участието им в национални конкурси и състезания.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%83%d1%87%d0%b5%d0%bd%d0%b8%d1%87%d0%ba%d0%b0-%d0%bd%d0%b0-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd%d0%b0%d0%b7%d0%b8%d1%8f-%d0%b7%d0%b0%d1%89%d0%b8%d1%82/