Училищният звънец в ЕГ „Христо Ботев“ поведе отново ученици и учители към необятния свят на познанието

За първия учебен ден се събраха учители и ученици да поставят началото  

на новата учебна година

 

       Във вековните традиции на народа ни първият учебен ден е празник символ на вечното начало и безкрайното духовно съграждане. С него всяка година се възражда поривът към знания и мечти. Именно на този красив празник учениците се посрещат с благопожелание за добро начало, успехи и тържество на знанието, а техните учители ги повеждат към светлината на културата, възпитават ги в изконните човешки ценности и им разкриват силата на книгите.

 

     Точно в девет часа започна тържеството за откриване на новата учебна година в Езикова гимназия „ Христо Ботев“. Под съпровода на химна на Република България бе издигнат националният флаг, а тържествената част продължи с посрещането на училищното знаме. Гвардейците на Гимназията и фанфарната музика допринесоха за празничната атмосфера

 Тези вълнуващи мигове бяха споделени и от гостите на празника. С нас беше госпожа Мирянова, началник-отдел „ Административно, правно и финансово обслужване“ в Регионално управление на образованието град Кърджали. Тържеството уважи и госпожа Катя Митовска, заместник-кмет на Община Кърджали. Присъства и господин Яни Янев, който е председател на Тракийското дружество „ Димитър Маджаров“. Главният секретар на Областна управа и председател на Обществения съвет в Езиковата гимназия, госпожа Събина Сюлюкчиева, също поздрави присъстващите. Гост беше и господин Петър Тонев, председател на Обществения съвет в „ Свети свети Кирил и Методий“. Всички те отправиха своите пожелания за здраве, успехи и късмет към събралите се учители и ученици.

      Директорът на Езиковата гимназия, госпожа Йорданка Чавдарова, развълнувано сподели гордостта си от успехите на своите възпитаници, които нареждат гимназията сред най-добрите училища в България. Тя благодари на учителския колектив за високия професионализъм и отдаденост на учениците. За новата учебна година госпожа Чавдарова пожела на Гимназията вече не един, а два олимпийски класа. Тя представи и доброволеца по програма „ Фулбрайт“ Патрик Ларсън, който ще подпомага обучението по английски език в осми клас. Училището очаква и своя доброволец от Германия по програма „ Културвайт“, който ще се включи в подготовката на осмокласниците, изучаващи немски език. Директорът връчи и Ключът на знанието, като тази година имаше двама ученици, приети с най-висок резултат – Борислав Енчев и Ачеля Ниязи.

       Осмокласничката Ана Чорбаджийска и дванадесетокласникът Павел Димитров с много вълнение поздравиха присъстващите и им пожелаха здраве и попътен вятър.

      Песни на различни езици, стихотворения и много усмивки сътвориха неповторим 15 септември в Езикова гимназия „ Христо Ботев“. Нека новата учебна година бъде спорна, здрава, ползотворна и мирна за всички учители, ученици и родители!

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%83%d1%87%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%89%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b7%d0%b2%d1%8a%d0%bd%d0%b5%d1%86-%d0%b2-%d0%b5%d0%b3-%d1%85%d1%80%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%be-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2/