ФАШИНГ – НЕМСКИ КАРНАВАЛ В ЕЗИКОВАТА ГИМНАЗИЯ

Днес ботевци прогониха злите сили с „Фашинг”. Това е карнавал, характерен за Германия, който се празнува всяка година през месец февруари и поставя началото на Великите пости. След края на празника започват и самите пости, така „Фашингът“ се явява олицетворение на охолство и веселие преди началото на смирения християнски празник Великден. Празникът от векове се свързва с пробуждането на природните сили и с надеждите за плодородие и благополучие.

Всяка година по традиция той се отбелязва с много усмивки и маскарад от осмокласниците от немските паралелки в Езикова гимназия „Христо Ботев” Кърджали. Те се веселиха по време на празника в Актовата зала на училището. Най- малките в Гимназията се бяха маскирали с красиви и шарени костюми – от принцеси и феи до герои от комикси. Участниците показаха не само творчески идеи в представянето на костюмите, но и певчески и театрални умения. За забавление на участниците бяха подготвени много весели и интересни игри. Така с песни, танци и веселие се стигна до кулминацията – избор на „Най-интересен костюм”. Смях, радост, веселие и танци – така бе отбелязан традиционният немски „Фашинг“ карнавал в езиковата гимназия. Атмосферата беше неповторима, а спомените – скъпи и незабравими.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%84%d0%b0%d1%88%d0%b8%d0%bd%d0%b3-%d0%bd%d0%b5%d0%bc%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%ba%d0%b0%d1%80%d0%bd%d0%b0%d0%b2%d0%b0%d0%bb-%d0%b2-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0%d1%82%d0%b0/