Френският посланик връчи ордена „Рицар на академичните палми“ на преподавател от Езиковата гимназия в Кърджали

На тържествена церемония Нурай Садулов – преподавател по френски език и италиански език в ЕГ „Христо Ботев“, беше отличен с „Орден на Академичните палми“ – степен „Рицар“. Той получи признание за дългогодишните си успехи в областта на преподаването и разпространението на френския език и франкофонията в България. Високото признание беше връчено лично от посланика на Франция в България Н. Пр. Жоел Мейер.

Церемонията се проведе в Езиковата гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали  – значим символ и пионер в разпространението на многоезичието в района, в присъствието на директора на Френския културен институт Люк Леви, Клодия Калво – заместник съветник и аташе по образователно сътрудничество, областния управител господин Никола Чанев, заместник-кмета на Кърджали господин Даниел Делчев, началника на РУО Кърджали госпожа Ангелина Костова, председателя на Асоциацията на преподавателите по и на френски в България госпожа Вяра Любенова, директора на Езиковата гимназия госпожа Даниела Павлова, директорът на ОУ „Св. Св.Кирил и Методий“ госпожа Марияна Пеева, колеги и приятели на преподавателя.

По време на официалния прием посланик Мейер припомни факти от дългогодишната кариера на Нурай Садулов, като подчерта богатия му професионален опит и съпричастността му към развитието на френската култура. Определи го като „франкофил до дъното на душата си, запален почитател на френския език, който възприема професията си като мисия“.  

Отличеният преподавател изрази дълбока признателност към френския посланик и благодари на бившите директори на гимназията, на настоящия директор госпожа Даниела Павлова и на колегите си за подкрепата през годините, като обеща да продължи да защитава интересите и ценностите на френския език и франкофонията.

Директорът на Езиковата гимназия госпожа Даниела Павлова благодари на дипломата за високата чест преподавателят да бъде награден именно в училището, в което е бил ученик и в което преподава вече от 20 години.

Орденът „Академични палми“ на Министерството на националното образование, висшето образование и научните изследвания на Франция е заслужено отличие, чрез което се оценяват преподавателската и изследователската работа на господин Садулов като заслуга за френската култура, както и ангажираността му в полза на франкофонията в училище.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%84%d1%80%d0%b5%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%b2%d1%80%d1%8a%d1%87%d0%b8-%d0%be%d1%80%d0%b4%d0%b5%d0%bd%d0%b0-%d1%80%d0%b8%d1%86/