Футболистите на ГПЧЕ “Хр. Ботев” победиха в оспорван мач тима на ПГССИ “Хр. Ботев” – Свиленград

raco3Отборът по футбол на ГПЧЕ “Хр. Ботев” – гр. Кърджали, с треньор Радю Радев и  ръководител Бирол Садула, победи с 2:0 в Зоналното ученическо първенство по футбол – юноши старша възраст, първенеца за област Хасково – ПГССИ “Хр. Ботев” гр. Свиленград. Кърджалийци бяха домакини на срещата, която се игра на стадиона в село Перперек в четвъртък.

В духа на феърплея и през двете полувремена възпитаниците на ГПЧЕ показаха надмощие в играта. Те разиграваха умело топката и създадоха не малко опасни атаки към противниковата врата. Възпитаниците на ПГССИ също показаха добра игра. Атака в двадесетата минута на свиленградчани за малко да се превърне в гол, но добрата защита на кърджалийци и неточен удар попречи на гостите да открият резултата. Без да губят време, възпитаниците на ГПЧЕ “Хр. Ботев” организираха отлична контраатака, която завърши с гол на Павел Замфиров. До края на полувремето не бе отбелязано друго точно попадение във футболната врата и първата част на мача завърши с резултат 1:0 за кърджалийци.

През второто полувреме срещата продължи с много емоции, динамика и спортен хъс. Но от играта личеше, че повечето футболни качества са на страната на възпитаниците на ГПЧЕ “Хр. Ботев”. И във втората част на футболната среща, момчетата на Радев не допуснаха да им бъде отбелязан гол. В седемдесетата минута капитанът на кърджалийци Алпай Бекиров бе фаулиран в противниковото наказателно поле и той напусна футболното игрище с контузия. На негово място влезе Ариф Садула, а няколко минути по-късно възпитаниците на ГПЧЕ “Хр. Ботев” отбелязаха втори гол. Голмайстор този път беше Антонио Михайлов. Срещата завърши с резултат 2:0 за домакините.

Добра защита, технично нападение, умение за бърза реакция и добре организирани атаки и контраатаки показаха в своята игра футболистите на ГПЧЕ “Хр. Ботев”. След победата си над отбора на ПГССИ “Хр. Ботев” – гр. Свиленград, кърджалийският тим ще се срещне с отбора на Сопот на 20 април. Срещата ще се играе от 11.00 часа в гр. Пловдив.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%84%d1%83%d1%82%d0%b1%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%81%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5-%d0%b3%d0%bf%d1%87%d0%b5-%d1%85%d1%80-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2-%d0%bf%d0%be%d0%b1%d0%b5%d0%b4%d0%b8%d1%85/