Чуждоезиковият олимпийски отбор на ГПЧЕ „Христо Ботев’’ попълни колекцията си от постижения по немски език

nemskiДвама зрелостници от Кърджали се класираха на второ и трето място на националната олимпиада по немски език

Успешният олимпийски поход на възпитаниците от ГПЧЕ „Христо Ботев“ продължава. След оповестяването на резултатите от националния кръг на олимппиадата по немски език, в гимназията дойде и добрата новина, че Кадир-Вахид Нешев Хубенов  получава оценка Отличен (5,75) и се нарежда сред най-добрите ученици, владеещи немски език в цялата страна на втора позиция. Негов подгласник е Георги Марков Базлянков с оценка Отличен (5,50). Резултатите на абитуриентите не са случайни. Те участват ежегодно в олимпиадата по немски език и печелят призови места. Тези постижения дават възможност на  талантливи ученици да работят в групи по проект „С грижа за всеки ученик“ и да надграждат знанията си по немски език.

Ежегодното най-престижно състезание в календара на Образователното министерство се провежда в три кръга – общински, областен и национален. Участниците се разделят на пет групи спрямо съответния клас и се конкурират на финалния кръг с най-добрите в страната. Доказателства за това са и резултатите и на другите ученици от осми, девети и десети клас, които достигат до финала и се нареждат на много добри позиции. Адмирации заслужават постиженията и на Антоан Анков Русев от 8. клас с 90,25 точки общ резултат, който го поставя на първите места, Карина Миткова Дойнова от 9. клас със 74,87 точки и Елиф Нурай Яшар от 10. клас с 83 точки. Високите им резултати ги подреждат в челната десетка на съответната възрастова група, а това е и тяхната сериозна заявка за победа, следвайки примера на Кадир-Вахид и Георги.

Техните успехи се дължат на постоянството в учебните часове и в работата по проекти, както и високата им лична мотивация за успех. Всичко това е възможно и благодарение на неуморната работа на учителите по немски език, които ежегодно участват в квалификационни курсове и хоспитации в Германия и прилагат най-новите методологии в областта на лингвистиката и дидактиката в чуждоезиковото обучение.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%87%d1%83%d0%b6%d0%b4%d0%be%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%be%d0%bb%d0%b8%d0%bc%d0%bf%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%be%d1%82%d0%b1%d0%be%d1%80-%d0%bd%d0%b0-%d0%b3/