Юбилейният випуск 2022 се закле:„ЗАВИНАГИ БОТЕВЦИ!“

Тридесет и шест  абитуриенти от Езиковата с награди за изключителни постижения в областта на науката и изкуството и за издигане престижа на училището

Глъчка, цветя, усмивки и музика… Въздухът ухае на празник. Дворът на Езикова гимназия „Христо Ботев“ се изпълва с  ученици, учители и родители. Бие последният звънец за абитуриентите от випуск 2022. Те излизат от гимназията, за да поемат своя път към университетите в страната и чужбина и да покоряват своите лични и професионални върхове.

Директорът – госпожа Даниела Павлова поздрави абитуриентите със завършването и с празника на духовността – 24. май и им пожела да бъдат упорити и успешни в преследване на своите мечти и да не забравят, че са възпитаници на гимназия със стогодишна история, която е символ и еталон за град Кърджали. Тя се обърна  с думи на благодарност за неуморния труд, професионализма и творческия устрем към своите колеги – учителите,  които водят младите хора по пътя на познанието и подчерта, че те са движещата сила за успехите им.

Госпожа Събина Сюлюкчиева – председател на обществения съвет на Гимназията и главен секретар на областна администрация, прочете поздравителен адрес от името на областния управител Даниел Делчев и пожела на всички ученици дръзновение и упоритост в техния непрекъснат стремеж към знания. От  името на община Кърджали приветствие към  учениците и учителите поднесе господин Тунджай Шюкрю – заместник кмет и бивш възпитаник на гимназията. Той пожела на учителите да бъдат горди с плодовете на своя труд, а на абитуриентите – да бъдат  всеотдайни, амбициозни и да допринасят за изграждането на един по-добър свят. Думи за поздрав и напътствия към завършващите, както и за признателност и благодарност към колектива на училището прозвучаха и от  името на родителите на дванайсетокласниците.

       

  Дойде ред за награждаване на випуск 2022. 36 изявени през годините на обучението им зрелостници получиха  от ръководството на училището грамоти и статуетки за цялостен принос и издигане престижа на гимназията, а за най-изявените 12 имаше и парични награди, осигурени от „Екип Холдинг“, „Пневматика Серта – България“, „Сигнод – България“.

Абитуриентите спазиха традицията да  предават символично на своите следовници огъня на познанието. Абитуриентът Борислав Енчев предаде факела на познанието на единайсетокласничката Елица Караусева, която заяви, че ботевци  ще продължат достойно по пътя на успеха. Водещите приканиха съучениците си да изрекат клетвените думи, с които си обещаха, че ще останат ЗАВИНАГИ БОТЕВЦИ!

Ето така изглеждат младежите, готови да поемат пътя си напред, за да празнуват края на младежкото безгрижие и началото на зрелостта. Отиде си още един успешен випуск, но след него идва друг и друг…………

Така огънят на познанието  в Езикова гимназия „Христо Ботев“ ще гори вечно.

Честит празник, абитуриенти!

Честит празник, учители!

Честит празник, учители!

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d1%8e%d0%b1%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%b9%d0%bd%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%b2%d0%b8%d0%bf%d1%83%d1%81%d0%ba-2022-%d1%81%d0%b5-%d0%b7%d0%b0%d0%ba%d0%bb%d0%b5%d0%b7%d0%b0%d0%b2%d0%b8%d0%bd%d0%b0%d0%b3/