173-ма ботевци поемат към университетите с увереността и самочувствието на успешни млади хора

След оповестяването на резултатите от държавните зрелостни изпити стана ясно, че за област Кърджали има две пълни шестици по български език и литература, чиито носители са Борислав Енчев и Анна Чорбаджийска от ЕГ „Христо Ботев“, град Кърджали. Според данните, оповестени от МОН, само 49 зрелостници (0.1% от всички абитуриенти) тази година са успели да изкарат пълни шестици и на двата задължителни държавни зрелостни изпита. Безспорен повод за гордост в ЕГ ”Христо Ботев” е Борислав Енчев – единственият от област Кърджали в тази престижна група, отличен с национална диплома от МОН. Посланикът на Федерална република Германия връчи лично на бъдещия студент стипендия DAAD за цялостното му обучение в избрания от него университет.

На официалната церемония за получаването на дипломите за средно образование в Гимназията бяха отличени и постиженията на ДЗИ по английски език на Дима Петковска, Селин Асенова, Емир Хаджимустафа и по френски език на  Еда Халибрям, която е и лауреат на националната олимпиада тази година.

В началото на тържеството директорът на гимназията госпожа Даниела Павлова приветства зрелостниците с пожелание да продължават да защитават достойно престижа на гимназията в следващите житейски предизвикателства. Тя направи кратка равносметка на резултатите от матурите като сподели, че въпреки новостите във формата и учебно-изпитните програми, учителите на ЕГ ”Христо Ботев” за пореден път успяха да подготвят учениците си по подобаващ начин. С цял клас отличници на задължителния зрелостен изпит по български език и литература можем де се похвалим за 2022 година. Професионализмът, дългогодишният опит и добрите взаимоотношения са в основата на тези резултати – атестат за качеството на учебния процес в Езиковата гимназия. Снимка на випуска за спомен и пожелание „На добър час!“ сложиха финалния акорд за поредния успешен випуск ботевци.

Галерия

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/173-%d0%bc%d0%b0-%d0%b1%d0%be%d1%82%d0%b5%d0%b2%d1%86%d0%b8-%d0%bf%d0%be%d0%b5%d0%bc%d0%b0%d1%82-%d0%ba%d1%8a%d0%bc-%d1%83%d0%bd%d0%b8%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%81%d0%b8%d1%82%d0%b5%d1%82%d0%b8%d1%82%d0%b5/