„21 звезди говорят на английски и френски език“

Английските и френските езикови дипломи на Кеймбридж и DELF/DALF-B2 са признание за учителите и възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев” – град Кърджали

В навечерието на новогодишните празници се състоя поредната официална церемония по връчването на Кеймбридж  и DELF езикови сертификати на учениците от Езиковата гимназия „Христо Ботев”- град Кърджали в присъствието на техните родители. Сред гостите бяха г-жа Йоана Ташева – Старши експерт по чужди езици в РУО – Кърджали и Нейтан Шиъран – учител-асистент по английски език от САЩ.

Госпожа Даниела Павлова, директор на Езиковата гимназия, поздрави знаещите и можещи ботевци, които за пореден път доказват, че с труд и постоянство се постигат високи резултати в чуждоезиковото обучение. Тя припомни на присъстващите историята за създаването на изпитния център по английски език в ЕГ „Христо Ботев” и направи равносметка за постигнатото до момента. Над 300 ученици през годините успяват успешно да се справят с изпитите на Кембридж и DELF. Дипломите за владеене на чужди езици отварят врати, градят мостове, прекрачват граници и правят нашите младежи и девойки успешни хора както в страната, така и в чужбина.

Адмирации за високия професионализъм на учителите по английски и френски език, които през годините доказват, че са най-добрите специалисти в чуждоезиковото образование в област Кърджали.

Тази година 20 от явилите се на изпити получиха Кембридж сертификат за нива В2, С1 и C2 по английски език, а една ученичка, която изучава френски език се сдоби със своя DELF сертификат за ниво В1.

Всички сертифицирани млади езиковеди получиха статуетки и подаръци. Вълнението и благодарността на родителите, присъствали на церемонията, е моралната награда на съвременните просветители – учителите.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/21-%d0%b7%d0%b2%d0%b5%d0%b7%d0%b4%d0%b8-%d0%b3%d0%be%d0%b2%d0%be%d1%80%d1%8f%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d0%b0%d0%bd%d0%b3%d0%bb%d0%b8%d0%b9%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b8-%d1%84%d1%80%d0%b5%d0%bd%d1%81/