22. април – Ден на Земята

DSC_0297За поредна година ученици от ГПЧЕ „Христо Ботев”, гр. Кърджали отбелязаха 22 април – Световния ден на Земята. Тази година темата на Международния Ден на Земята е „Дърветата на планетата Земя. Нека ги посадим.”, като целта е да се увеличи броят на посадените дървета в света. Всеки жител на планетата може да помогне в постигането на една от най-амбициозните цели – да бъдат засадени 7-8 милиарда дървета. Инициативата ще окаже важно въздействие и ще допринесе за по-чиста, по-здравословна и по-устойчива планета за всички.

Във връзка с празника ботевци се включиха в  множество инициативи, организирани от общината. Учениците Берна Дауд, Ачелия Юзеир, Айдениз Мустафа, Карина Дойнова, Антония Пъндева, Десислава Калоянова, Мутлу Али и Николай Куцев от 9. клас изработиха екологични постери и ги представиха пред жителите на града.

Нашите възпитаници се включиха и в колоездачната обиколка на града и майсторско управление на велосипед. Маршрутът не беше никак лек – включваше всички части на града, което беше истинско предизвикателство за участниците. Въпреки това, всеки един от тях показа безупречен спортен дух – с отлични умения и опит се отличи ученикът Атанас Герджилов от 10. клас, който финишира пръв с най-добро време. Четвърто място зае още един представител на гимназията – Марин Нинов от 9. клас. DSC_0771

Естетика, усет към природата, пропорции и изкуство за аранжиране на цветя демонстрираха учениците от ГПЧЕ.

За доброто представяне, инициативност и безспорен принос за опазването на околната среда всички участници от езиковата гимназия получиха поздравителен адрес от кмета на Община Кърджали.

Всички инициативи заедно не само ще окажат въздействие върху околната среда, но и ще покажат силата на малките индивидуални действия за опазване на планетата Земя.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/22-%d0%b0%d0%bf%d1%80%d0%b8%d0%bb-%d0%b4%d0%b5%d0%bd-%d0%b7%d0%b5%d0%bc%d1%8f%d1%82%d0%b0/