49 немски езикови дипломи в Езикова гимназия „Христо Ботев“ след пет години всеотдаен труд и съвместна работа

На 10. май за 19-ти път зрелостници, учители, родители и гости станаха свидетели на най- важното събитие за немските паралелки в Езиковата, а именно тържествената церемония за връчването на немските езикови дипломи на Постоянната комисия на министрите на образованието и културата на Федерална република Германия – DSD II.

49 абитуриенти бяха развълнувани и нетърпеливи да получат доказателството за неуморния и дългогодишен труд, положен през изминалите пет години, изпълнени с предизвикателства, но и множество успехи. Така желаните сертификати бяха връчени от г-жа Сибиле Шабанска, консултант по немски език за Източна и Южна България, която в обръщението си към дипломантите отбеляза, че за поредна година възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ са с едни от най – добрите резултати в страната, благодарение на мотивирани и жадни за знания ученици, както и  на всеотдайността на техните преподаватели. Тя пожела на абитуриентите да имат смелостта да преследват мечтите си и  да бъдат себе си, а на учителите благодари за дългите години съвместна работа.

Вълненията и трепетите на дипломантите бяха споделени от ученичката Елиф Махмуд, която от благодари на всички учители и родители за подкрепата и доверието, а на съучениците си пожела много бъдещи успехи и покорени нови върхове. Вълненията на родителите бяха споделени от г-жа Неше Исмаил, майка на DSD дипломантка, която благодари на учителите за качествения труд и професионализма, а на развълнуваните дипломанти пожела да не се отказват, дори когато е трудно, защото няма невъзможни неща.

ГАЛЕРИЯ

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/49-%d0%bd%d0%b5%d0%bc%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8-%d0%b4%d0%b8%d0%bf%d0%bb%d0%be%d0%bc%d0%b8-%d0%b2-%d0%b5%d0%b7%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b0-%d0%b3%d0%b8%d0%bc%d0%bd/