Връщане към ПРОЕКТИ

ПРОЕКТ: Еразъм + “You(th) can stop climate change! Together for sustainable future”

Нелсън Мандела“ и „Христо Ботев“ генерират еко идеи

  • 23.09.2023

Над 40 ученици от училище „Нелсън Мандела“ в Хамбург, Германия и още толкова техни връстници от Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали ще правят мозъчни атаки, за да генерират идеи за подобряване на климата. Интересната инициатива започна тази събота и ще продължи почти седмица. Тя се осъществява по проект за мобилност по Програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

Гостите от Германия са дванадесетокласници и са предимно с мигрантско потекло, съобщи един от ръководителите на проекта главен учителят по немски език в ЕГ Нигяр Наим. Тя, заедно с колегите си Радка Попгеоргиева, Марина Димова и Анета Танкова са другите „двигатели“ на еко инициативата. 

Цялата публикация на БНР

„Нелсън Мандела“ и „Христо Ботев“ генерират еко идеи/БНР/

публикувано на 23.09.23 в 16:41 Автор: Галина Стефанова6

Еразъм + “You(th) can stop climate change! Together for sustainable future”

  • 11.10.2023

Младшите посланици на Европейския парламент от Езикова гимназия „ Христо Ботев“ Георги Дичков, Росица Найденова, Дуйгу Мехмед и Петко Тодоров участват в пътуване до град Хамбург,  Германия, в рамките на проект Еразъм + “You(th) can stop climate change! Together for sustainable future”.  В седмицата от 5.10. до 13.10.2023 г. те и още 36 ботевци гостуват на училище Nelson- Mandela, което е посещавано от 1100 ученици от над 50 различни националности.

Училището е пример за антирасизъм, антидискриминация и толератност, а именно това са и основните принципи на Европейския съюз. Учениците работят заедно с новите си немски приятели в работни групи по теми, свързани с климата и климатичните промени. Това е втората тяхна среща след като немските младежи бяха гости на Езиковата гимназия в родопския град. 

Младшите посланици обменят идеи с немските си приятели в толерантна и позитивна среда, забавляват се и обмислят нови съвместни инициативи.

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/proekti/%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b5%d0%ba%d1%82-%d0%b5%d1%80%d0%b0%d0%b7%d1%8a%d0%bc-youth-can-stop-climate-change-together-for-sustainable-future/