Американският посланик впечатлен от срещата си с ботевци

Единственото училище в област Кърджали, което  посреща американски посланик за четвърти път е Езиковата гимназия „Христо Ботев“

 

Настоящият посланик на САЩ в България Негово превъзходителство Ерик Рубин, съпругата му Никол Рубин и секретарят по политико-икономическите въпроси Джъстин Хонг бяха посрещнати в двора на Гимназията с гвардейски шпалир и под звуците на Ботевия марш от фанфарния оркестър на училището. Момичета в народни носии  с хляб и сол изразиха българското гостоприемство и впечатлиха посланика и придружаващите го лица.

В актовата зала на Езиковата гимназия родопските славеи на гимназията очароваха гостите с изпълнението на народна песен, а  ученици от  девети до единадесети клас, изучаващи английски език, презентираха историята на училището и високите постижения на ботевци на национално и международно ниво.

Негово превъзходителство Ерик Рубин и съпругата му разговаряха с учениците на английски език, които им зададоха интересни въпроси, свързани с предизвикателствата на съвременния свят, и за пътя до отговорната мисия да бъдеш посланик. Гостите споделиха  впечатленията си от България, град Кърджали и Езиковата гимназия. Разговорът премина в непринудена и сърдечна обстановка. Учениците бяха впечатлени от богатата култура, познанията в различни области и умението на дипломат от висок ранг да води приятелски разговор с тях. Посланик Рубин разказа колко е важно в съвременния свят да се знаят чужди езици, и сподели, че самият той говори шест езика. В края на срещата гостите подариха  на всички присъстващи ученици книги на Марк Твен и получиха скъп дар – плакет, изработен от сръчните ръце на участниците в клуб „Занаятчийска работилница“  по проект „Твоят час“. Посланикът на САЩ Ерик Рубин отправи похвални думи към ръководството на Гимназията в лицето на директора госпожа Йорданка Чавдарова за високата образователна подготовка и богатата извънкласна дейност по интереси. „Очарован съм и съм впечатлен от нивото на езиковата подготовка  на Вашите ученици, прекрасна е идеята Ви да насърчавате таланта и креативността им“.

 

 

Постоянен линк към тази тема: https://botev-kardzhali.com/%d0%b0%d0%bc%d0%b5%d1%80%d0%b8%d0%ba%d0%b0%d0%bd%d1%81%d0%ba%d0%b8%d1%8f%d1%82-%d0%bf%d0%be%d1%81%d0%bb%d0%b0%d0%bd%d0%b8%d0%ba-%d0%b2%d0%bf%d0%b5%d1%87%d0%b0%d1%82%d0%bb%d0%b5%d0%bd-%d0%be%d1%82/